kehamilan 25 minggu

Hai mommy semua. Nak tanya, ada tak mommy² kat sini alami buasir semasa trimester kedua? Saya punya terkeluar isi dekat dubur tapi tak berdarah, cuma terasa sakit bila disentuh. Buat masa sekarang saya takde guna apa² ubat sebab minggu depan ada appointment dengan doktor. Tapi sementara nak jumpa doktor tu nak mommy² kat sini kongsikan cara/petua nak kurangkan sakit kat situ 😅 Saya first time jadi buasir masa pregnant. Ada jugak dengar² orang cakap kalau buasir nanti takleh bersalin normal 🥲

2 Các câu trả lời

di sini sy sharekan link ttg rawatan untuk kurangkan sakit dkt tmpt buasir.. hrp dpt mmbntu puan ...selain itu puan blh pergi farmasi cri ubt sapu untuk mslh buasir . nnti pharmacist akn bg krim sapu sesuai utk puan sapu.. mg puan cpt sembuh dan dpmudahkan segalanya..Allahuma aamiin Ya Mujib https://hellodoktor.com/kehamilan/rancang-kehamilan/cabaran/kesan-buasir-kepada-ibu-mengandung/

2y trước

Amin ~ Terima kasih atas komen puan.. sangat sangat membantu saya 🥰❤️ nanti saya akan cuba cari krim sapu di farmasi..

Saya hampir kena buasir. Not sure dah kena atau hampir sebb macam terkoyak / melecet dekat dubur tu. Tapi jadi je lagi kalau dah lama tak membuang. Nanti sis boleh cari ubat krim sapu untuk buasir dan lactus solution kotak warna purple untuk lembutkan najis kalau sembelit / susah dan lambat membuang

2y trước

saya baru baru ni je jadi.. sebab doktor ada tukar ubat haritu makan zincofer.. jadi sembelit, last2 keluar isi 😂 nanti kena refer doktor balik, ada kaitan tak ubat tu dengan buasir saya ni. Nanti saya cuba cari krim sapu macam awak cakap tu.. harap2 lega la masalah saya ni 😂 seksanya nak duduk pun tak boleh 🥲