Buasir masa pregnant

Hi mommies semua. Ada tak yang sama macam saya. Jadi macam buasir. Ada terkeluar sikit. Terutama masa nak buang air besar. Rasa tak selesa. Dah tanya doc masa checkup. Doc cakap normal. Saya minta ubat. Tapi doc tak bagi sbb saya tak rasa sakit or pedih kat bawah. Doc cuma nasihat kurangkan makan pedas dan banyakkan minum air. Tapi susahnya nak buang tabiat makan pedas. Mommies buat ape kalau kena buasir? Ade tak ubat yg mommies guna? #pleasehelp #firstmom #34w

4 Các câu trả lời

hi saya pun mcm awak sama tak rasa sakit tapi rasa kurang selesa sbb benjolan tuh, awak cuba kurangkan duduk and jgn teran waktu mmbuang kalau boleh tunggu hujung nak mmbuang tuh baru gi toilet. pastikan kene banyakkan minum air or makan yg berserat untuk lembutkan najis kita. ouh lagi satu cuba lepas mandi tuh awak selawat dlm hati and masukkan benjolan kedama kut kut mnjadi inshaAllah

9mo trước

Ok. InsyaAllah. Nnt sy cuba. Terima kasih awak 😊

sy pun takde rasa sakit..tp itulah kdg2 ada kesan darah juga. jadi ats diri kita..sy control mkn pedas, minum air pun kena paksa. kdg smpai muntah la janji ada air masuk dlm bdn. baru la takde

9mo trước

Ooo. Okay2

Saya mcm tu juga sis sbb mmg ada buasir since bujang and alhamdulillah tk sakit or pedih. Even tkmkn pedas pun dia kluar juga klau mmbuang.

9mo trước

Harap tak makin teruk la kan.

Rendam peria katak dgn garam. Tangaskan bontot

9mo trước

Boleh cuba ni. Nanti sy try. Tq ☺️