Pregnancy buasir

Salam mommy, nak tanya ada tak sesiapa yg ada buasir time preggy. Nak kena bagitahu doktor ke time checkup nnti? Sebab saya memang ada penyakit buasir masa sebelum preggy, tapi time preggy takpernah buasir berdarah. Buang air besar macam biasa je. Tapi ada ketulan dia terkeluar and tak sakit pun. Bahaya tak nak teran nnti, saya dah 36weeks takut la nnti jahitan banyak 🥲

1 Trả lời

saya pun buasir masa pregnancy.. Dr cakap normal je.. sbb baby dah tekan bahagian tu jadi ada kaitan dengan pembuluh darah kat dubur buat dia senang pecah. tapi tak de masalah..