Cara kejutkan bayi waktu malam

Hai mommies.. Bayi sebulan lebih..bila waktu malam tidur dia amat lena..cuma bangun bila betul2 lapar..bangun 3 hingga 4 jam skali. Masalah skrg saya ingin kerapkan penyusuan dia 1jam atau 2 jam skali..cuba kejutkan macam2 cara..dia sedar sekejap tp bila letak punting terus lena balik..sy selalu kunci jam utk pastikan dia bangun..tp bila dh selalu begitu sy pn malas dah?

3 Các câu trả lời

Kalau dia tak kerap bangun tapi masa menyusu tu dia menyusu lama sampai kenyang tak pe lah . Anak saya dari lahir sampai sekarang dah nak masuk 6 bulan dia bangun sekali atau dua kali sahaja . Tapi setiap kali dia minum tu sampai nak dekat kosong breast

5y trước

Kalau macam tu okay lah dia kenyang