Awal kandungan

Hai mommies semua,nk tanya betul ke tak bole bersama dengan suami semasa awal kandungan..mohon pencerahan

2 Các câu trả lời

Depend..klu sis xde mslh rahim ..rahim sis kuat xkn alami bleeding sis blh je nk brsm ngn husben..tp sebaik2 nye aftr 1st trismeter..sbb br lg an..msuk 2nd trismeter rsnya br sesuai.. sbb tkut awl2 ni nti bleeding or etc... Sbb xsmua org bdn n rahim nye kuat.. apa2 pn sis bncng dgn husben mcmne 😉tp biasanya if husben faham dorg akn sbr until 2nd trismeter.. kalau 3rd trismeter lg d galakkn tuk bersm.. tuk memudahkn proses bersalin nti.. tu pn jika x alami placenta previa..klu alami placenta previa tak d galakkn tuk brsm tkut bleeding dan memudaratkn mommies n bby ..mg d pmudahkn segala urusan sis..aamiin

5y trước

Most wlcme 😉✌

Seeloknya elakkan bersama suami diawal kehamilan. At least, tunggu sampai kandungan dah 12w keatas(second trimester)

5y trước

tq sis