Mohon pencerahan

Hi. Saya nak tanya, boleh ke suami isteri bersama ketika hamil? Sbb saya ada baca artikel mengatakan boleh dan ada mommies yg berpengalaman bersama ketika hamil. Cuma persoalan saya, kandungan kita bulan keberapa boleh untuk kita bersama dgn suami? Atau aktiviti bersama suami tak digalakkan sehingga melahirkan?

2 Các câu trả lời

Kalau sye. 1 trimester mmg takkan bersama. Sbb benda baru lagi n takut terhentak kuat. Sbb sye penah bersama first trimester , pastu kuar darah. Lepastu sye takde nak bersama dah. Trimester kedua nak ke trimester ke3 baru berani nk bersama walaupun ada rasa fobia. So kalau korang rasa ok, itu semua atas diri memasing.

The real advice is consult with your doctor. Setiap ibu mengandung kondisinya tak sama. Tahap kesihatan pun tak sama. Nanti doktor yang akan bagi advice. Macam saya from early pregnancy till 3rd trimester, bersama dengan suami seperti biasa. Tak pernah pantang.