Tak Pasti Baby Ok Ke Tak

Hai mommies. Saya sekarang 17weeks. Perut pun masih kecik tak nampak macam pregnant. Mual dah tak ada sangat. Saya teringin nak rasa baby menendang tapi belum berpeluang. Normal ke? Saya setiap hari risau sebab tak boleh rasa baby.. Next check up 9/9/19 ni.. Saya risau baby kat dalam ?

19 Các câu trả lời

Dont worry sis.. nanti otw mau masuk 20weeks, pelan2 bole rasa.. dia punya gerakan mcm lalu2 jer, tak berapa kuat dan tak bgitu kerap tapi bole perasan dia ada gerak2 sikit.. bila suda 5 bulan, makin kuat gerakan dia.. apalagi masuk 6 bulan, makin ketara.. nti dkt2 7 bulan gerakan baby akan lebih terasa dn kdng2 tu buat kita terkejut.. 🤗

5y trước

Wah tak sabarrr 😁thank you lega sikit baca.

Kalau rasa xmual da okey la xda lagi morning sickness its normal, sy pn skrg 17weeks juga 1st rasa risau knpa xmual lg tp xsemestinya kita mual smpai beranak. tp sy alhamdulillah 17weeks sy da dpt rasa bby gerak sgt active. jgn risau sgt nnt stress smoga bby n mmy baik2 sja

5y trước

Seronoknyaa. In sha Allah, thank you 😊

Tggu mggu ke 20 keatas bru mula merasa baby bergerak. Sis bwk bersabar dlu ye... Dlu sy pun berperasaan mcm sis. Mgkn sbb tlalu excited tk sbr nk rse smua tu... Mslh sy plak skrng nk msk 7bln, perut mbesar jgk tp berat bdn sy tk naik2 pun. Heeee.. =)

5y trước

Tu la.. First baby kan macam2 fikir sebab takde pengalaman lagi. Sy doakan awak pun baik2 aje 😊

X apa sis..sya pon masa megndung x ada mual2x..smpai beranak..x ada macam x mngndung cuma perut je yg besar..baby bergerak ada start 5 bulan dapat rasa suda tu

5y trước

Okay thank you awak 😊

Macam saya dulu. Tak apa sis. Baby sihat je & sibuk tendang2 cuma sis belum rasa je. Nanti sis akan dapat rasa. Sabar & positif. Baby sihat je tu

Kesabaran.akan berlalu dgn cepat juga semua ni..pejam kelip anak dah kat tangan kita gendong2..🤗

Ada org cepat..ada org lambat rasa kicking tu.. Jgn pkir yg bukan2.. InsyaAllah baby sihat kt dlm🥰

5y trước

In sha Allah.. Thank you 😊

Biasanya ia bru getaran halus saja mamy ...ibu yg pnya krprkaan yg tinggi pasti akan rasa

5y trước

Okay thank you awak 😊

InsyaAllah xder pape. Tp kalu risaus gt blh je g checkup. Better safe than sorry sis

Should be okay. Nanti masa next check up, tanya doctor habis habisan ya 😊😊

5y trước

Okay thank you awak 😊