Waktu Yg Sesuai

Hai mommies... Nk tye bila wktu yg sesuai utk mbeli baby stroller & carseat ye? Swaktu baby msh dlm kandungan atau hold dlu lps bersalin...??? Due date sy ptgahan bln 12 nnt. Tk tau lagi perlu ke tk bli stroller & carseat skrng atau kmudian. Dua bnda yg bsr utk dibeli & budget pun mstilah bsr kn... Sy ni jnis beli kperluan baby sket2 tiap2 bln anggaran dlm rm300/bln mula dr pghujung bln october ritu.... Tlg bagi nasihat mommies... Tq

11 Các câu trả lời

Ade stengah hospital dorg wajibkan ade carseat kalau lepas bersalin nak bawak balik baby..kalau xde carseat dorg xbg bawak balik baby.. Ade hospital yg boleh sewa kan carseat or beli dgn dorg.. Hospital kerajaan sy xtau la mcm mane.. Bg sy stroller tu lepas bersalin pun boleh yg penting carseat..

5y trước

Ok. Noted. Tq

Saya rsa utk dua benda tu lps bersalin pun ok sbb agk mahal kalau nk beli sekaligus. Ataupun kalau dh ada bajet, boleh beli carseat dlu. Sbb tahun dpn pun dh wajib guna carseat utk baby. Stroller bg saya nnt2 pun takpe,tak penting sangat.

5y trước

Ok, noted. Tq sis for da adv =)

Sy pn dijangka ptghn bln 12 bsalin.sy dh beli siap2 carseat sbb snng nk travel.mcm stroller lps bsalin la.tgok pd kpluan kita n baby dlu

Stroller ,carseat seeloknya tggu baby lahir dlu sis ..tp klo mcm sis ckp tu ,sis nk travel jauh lps bsalin nti ,sis blh bli awal ni

sy nak beli sebelum bersalin.. sbb dah bersalin nnti nk travel bawak baby dri kg ke kl.. nk ajar dia dduk siap2 dlm carseat

Carseat tu better beli sblm bsalin sis. Sbb nty senang nk buh bby nk bwk p checkup or mana2 n selamat...

Dah boleh beli skrg. Lagipon due bulan depan kan sis

5y trước

Yup... Bln dpn.

sekurangnya sebulan sbelom bersalin belilah carseat dlu itu lebih penting tuk keselamatan baby.. sttoller boleh beli kemudian lepas bersalin xpenting sgt

Lepas lahir baru beli. Sbb masa pantang baby tak guna lg benda ni. Beli yg jd keutamaan dulu

carseat dulu,, tahun depan kan nak kna guna dah, stroller Tu, lpas pantang boleh la beli,, senang nak jejalan nanti 😅