patut pergi hospital or tunggu turun tanda2?

hai mommie2.. saya dah 39 weeks 4 day , belum ada tanda bersalin cume 3 hari lepas saya ada sakit perut yg mcm senggugut dri pukul 1 pagi sampai pukul 4 pagi , sakit tu hilang selepas saya pergi toilet n buang air besar.. lega terus pastu dah takde sakit sakit lagi. harini pulak rasa sakit sgt perut rasa mcm pedih2 kt atas perot ,, ini salah satu tanda bersalin ke? saya dah cuba makan sbb ingatkan sakit perut lapar , tp sakit tu tk ilang juga .. saya mengandung first baby so kurang pengetahuan ?..

14 Các câu trả lời

Better sis pergi hsptal dn cek..x rugi pun sis lagi pun sis dh hmpir 40weeks tu. Tanda2 melahirkan ni mmg mcm2, tpi klau dh rasa sakit kn area perut lebih baik ke hsptal terus. Sy dlu bby lahir 39weeks 5day

Mcm sy lh.. Tpi lau tahan wad pun lau x bkk cm dyeorg bkn wat ape pun. X leh induce. Mlainkn due awk hri ni. Dyeorg induce.. Lau x bosan ni sis duk hsptl.. Jdi lh mcm sy haha. Nsib sy msuk ni sbb kena pantau je

5y trước

Time sye cukup bulan(awal bulan 5). Kne tahan ward 2 hari tp sye. Mintak balik semalam jee duk dlm. Ward.. Ya allah ..serik xnk. Masuk spital lgi.. Mintak suami suh mintak blik.. Alhamdulillah xde ap jd smpai due date.. 11mlm besalin 2pagi masuk ward 10pg balik dah..

Bg sy serik klu terus ke hospital tanpa contraction sbb bosan nk tggu lama... Biar btul2 sakit baru pegi n klau xturun tanda nnty dorg boleh pecah kan air tu otomatik xlama akn bersalin...

Klau mgeras dlm setiap 5 minit tu bebaik akak g hosptl.. Sy dulu tak ada tanda.. Cuma mgeras, rasa nk bujang air jer.. Smpai kt hosptl sy trus bsalin.. Masa tu dah buka 4cm😂

Biasa klu contraction sakit selang 10min pastu makin kerap 5min.. Klu dh sakit gitu mmg baik pergi hosp..

Macam sya rsa sakit sengugut jugak . Sya rsa tu mmg tanda awak nak bersalin tu. Pergi hospital cepat .

better g spital sis.. bia diorg cek.. sbb kkak sy pegi spital nk cek skit lain rupanya da bukak 4cm..

Hi sis, kalau sakit macam ni seeloknya terus pergi check ok, lagi pun sis dah dekat juga tu

Better p spital sis...baby dh tasabar nk jumpe mama dye kot tu...😉😉😉

Better g. Sbb nk thu apa jdi. G awal tak rugi. Jnji bby n ibu selamat.