myfrst bby

Hai momies , nie first bby sy slpas pnantian 4tahun.. Sy cek upt nmpk ada dua line Dan sy pg klinik utk buat pgesahan sma ada sy mgandung atau x. Ikut kiraan dktor sy da prgnt 8w tp bila scan bby xnmpk dktor ckp sma ada bby msih kcil atau sy xmgandung.. Sy nk tny all momies 8w mmg xnmpk lg bby x..? Atau sy kna cek klinik lain utk buat pgesahan..

myfrst bby
67 Các câu trả lời

InshaAllah..ada tu..check klinik len plk..ataupun tggu semggu dua lg..awal2 nak check tu pastikan minum air byk2..& jgn kencing lg..senang Dr nk scan...😁

Kadang sis ikut tarikh kita mmg 8weeks tapi bila scan boleh jadi 5-6weeks. Macam saya bleeding masa 8weeks ikut last piyed. Bila scan baby masih 6weeks.

in sha Allah ad tu sis..sy 7 week 5 ari smalam g scan dh dapat dgar heartbeat baby ..try sis scan klinik lain plak..tahniah sis Alhamdulillah 😘

G klinik lain utk pengesahan kalau sis mampu... Spt saya dahulu, saya cek upt (double lain) 3x takut salah. Pergi 2buah klinik utk kepastian.

Mungkin dia ikut orang jg, ada yg dah nampak ada yg 10week bru nampak, kes sy double line 8w6d on july doc scan baby dah nampak skali heartbt..

Natural kn sis? Jgn risau, masih awal lg.. ikut period 8minggu, boleh jd usia kandungan belum cecah 8minggu lg.. mungkin br 5minggu, sbb tu xnmpk lg..

5y trước

Eya natural.. Seeloknya sy cek bila wktu yg ssuai utk buat pgesahan eya..

Biasa kantung nampak afther 12 week mom... So maybe mom, kena bsabarlah... Kena tunggu 12 week untuk buat pengesahan samada mom pregnant ke belum...

5y trước

Klu dble line pn kdg mmg xmgandung ker..?

Sepatutnya 8w dh nampak janin n heartbeat.. Tp semua org xsama kn progress nya.. Awk blh scan blk 2w lg...atau cuba pergi klinik lain..

Macam says pon scan dekat 10mggu baru nampak..sbb dokter ckp Rahim kebelakang..so sush sikit la nak nampak....xpe..sabau sikit je lagi

Awal sangat lagi tu sis.. Sabar..😊Biar baby tu besar skit.. Dlm 12 minggu jelas skit..kalau scan awl2 xnmpk buat stress je..