Bayi 6 bulan suka menjerit

Hai mom. Sya ada seorang byi llki umur msuk 6 bulan. .pertanyaan sya adakah normal bagi bayi umur sbegitu suka menjerit2?. .kadang sampai bingit telinga. .

2 Các câu trả lời

normal wak.. anak saya dr 3 bulan smpai skrg 5 bulan suka jerit2.. tp, better dorg jerit2 gitu.. sbb dorg tgh happy / cari perhatian kita. waktu anak saya tgh dlm fasa beralih bulan dia nangis je. saya rindu bila dia suka2 jerit tu. and nnti makin besar, makin hilang suka jerit2 dia tu.

dia jerit atau dia babbling? cuba bersembang dengan baby.