Baby suka menjerit

Hi mommies. Nak tanya, normal tak kalau baby 6 bulan suka menjerit jerit? 😅 kadang sbb tak dukung dia or dia tgh main sorang2 dia nk jerit dia jerit 😅

20 Các câu trả lời

sama lah anak saya 6bulan jerit bila dia frustrated. tengok Komen ramai kata sama 🫠 dia cuba guna emosi yg ada untuk berkomunikasi kot ea. kalau frust atau marah, jerit. padahal mak pak nya cakap lembut ja 😅

pengalaman saya ,saya rase mereka sedang belatih nk kuokan suara/bcakap tu.. ank sye lmbt bercakap bbanding kakak2 die.. sekarang alhamdulillah da bnyak ckp tpi sebelum tu die mmg suke jerit2 dgn adik die..

Ye wehhh.. ingatkn sakit ke ap. misi kata normal. fasa attention seekers 😆. tpi bgus klu pndai ajar bibir lidah semua tu. nti baby cepat bercakap. so kiranya anak kita tngh buat lagu sendiri🤣🤣🤣

sama dgn anak saya. dari usia 4bulan lagi suka jerit². lagi² kalau dia suka / tertarik pada stu² benda. hahaha normal kut dgn perbuatan tu. mungkin tanda dia berinteraksi 🤭🤭🤭

Sama sis anak Sya pun Mcm tu skrg dah 6 bulan Klau dia main sorg atau layan diri nk happy kan diri dia sendiri dia menjerit sambil mulut membebel 😄

Sama, dia suka jerit suara nyaring2.. jiran kat luar tolong layan dia jerit.. 😂 kdg2 nmpak dia terkejut sbb dgr suara sendiri

hahha ya Allah anak saya pun 6 bulan skrg 😂 dkt mana mana pun suka jerit dh la kuat 😂 kdg nampak je org mesti dia tegur2 tak kira spe 😂

Anak sy dri 2 bulan lebih suke jerit² mcm tgh geram sgt². Sembang sorg² kuat².. itu semua normal yea. Sometimes akan gelak sorg²..

Anak sy sekarang pun mcm ni. Jiran kat luar pun boleh dengar suara dia

ank saya 5bulan pn suka jerit2 😅 kdg2 dia jerit tu suruh kite angkat dia.kdg2 dia bosan main sorang2 tu