Nangis Tiap Kali Nak Tido

Hai mamy semua. Ada tips tak mcm mana nak tdokan anak. Anak saya tiap kali nak tido, pastu masukkan dlm buai mesti nangis. Saya penat+stress hari2 hadp benda yg sama. Anak ngantuk tp bila nak tidokan dia, mesti nangis. Dah dlm buai pun still lg nangis. Boleh share tips tak mamy2 semua. Kdg tu saya trpksa tahan ngantuk smpai sakit kpla rasanya. Anak umur 3 bulan 22 hari

5 Các câu trả lời

Baby xsuka sbb x biasa tido dalam buai ke ? Sy pernah nmpk video kat ig pasal tidur bayi. Ikut pemahaman sy, baby ni.. bila mana kita dah salu tidurkan dia dgn cara menggendong, baby akan fikir itu lah cara tidur dia. Kita nak tukar cara tidur dia pun susah. Ini kes saya sendiri. Badan sy dah jadi penggendong dan tempat tidur baby. org lain gendong pun boleh. Bila dia dah lena, baru lah letak baby kat tilam. Penat juga, lenguh badan. Tapi xpe, kena sabar dan kuat. jadi ibu harus kuat. Dah beli bouncer/rocker tapi dia xnak tido kat situ. Boleh, tapi kena tidokan dulu. then baru letak kat situ. Meaning that mmg badan lah tmpt tidur utama baby saya. better dr newborn corakkan cara tidur dia (baby). Saya positifkan diri je, nanti bila baby dah start makan. perut lebih kenyang. baby pun makin membesar. sy harap ada perubahan yg berlaku masa tu walaupun sy sedar apa yg sy cakap ni mgkin a bit impossible tapi yalah benda impossible kan, apa² pun boleh terjadi. perubahan dr segi tidur, habit dll. mesti berubah punya ☺️ usaha lah supaya awak x stress. sbb baby pun kesian juga stress. jgn lah dipaksa dia tidur buai klu dia mmg salu nangis kat situ. anak kita ni cepat je membesar. x selamanya dia akan mcm tu.

1y trước

Aamiin

sama la sbijik anak sy lpas cucuk yg 3 bulan tu tiap kali nak tidur mngamuk je. serba x kena dibuatnya. mcm sy dodoikan dia sambil bdiri.. bila dia da tutup mata terus sy sumbat susu.

1y trước

ank saya pon sama lpas cucuk tu mgmok bila nk tdr sblom ni takk pelik jeee ..sebaik ank tdr x pakai buai .puting pon x ajar ..ank saya suka bedung .bedung dodoi tdr

Anak saya wajib bedung. So kalau dia dah gosok mata cepat2 saya bedung. Bagi puting. Nanti dia tertidur dia buang sendiri puting dpd mulut.

ada 3 cara sye tdo kan anak.. 1) buai.. 2) baring kt tilam, bg puting 3) dukung ikut naseb la mne yg jd..

awak buat teknik 5s kat anak. awak follow ig baby language.