tido buai

Ade tak kat sini anaknya tido buai.? Ank sy baru 3 bulan dan nak tido buai je..macam mna ye nak ajar dia tido bawah pulak..sbb risau bila dia nangis nak susu dah nak ke bwh dah..

13 Các câu trả lời

Pelan2 je sis ajaq tido bawah . Kerap2 letak dekat bawah, saran saya bg baby kenyang dulu , letak tempat selesa contoh lah kalau panas letak lah dekat2 dg kipas bg dia sejuk insyaAllah kalau kita biaskan tido bawah dia Akan terbiasa sendiri , anak saya dua2 memang x berbuai , memang x bg buai sebab sy fikir lg senang kalau lah kita nak jalan k nak p travelling / nak balik kg anak akan senang je tido . X payah usung buai 😊😊

dlm kita pantang mmg kita tak merasa sgt klu bayi tidur di bawah jagaan kita.. tp kene pikir nnt time dah abis pantang kita kene back to realiti kene buat keje umah bagai lagi² ibu yg bekerje.. dlm pantang ni kita kena try and error . cuba dlm buai..dlm ayunan..dlm crib..atas katil.. cari cara yg sesuai utk memudahkan urusan.. mcm saya try and error.. yg pasti newborn ni kene jaga betul²..jgn lupa kesihatan kita juga ye ibu

Baby sy berbuai.. Tidur siang kdg berbuai kdg x.. Tp siang banyak buai... Klo dulu mlm tidur buai.. Skrg x jg.. Baby sy skrg mcm xnk berbuai bl tidur mlm nk tidur bawah..sis cuba tidur kat bawah time mlm... Time dya nk tidur tu peluk dya sambil zikir...lm2 dya tidur buat ari2 lm2 ok.. Ank sy wlpon berbuai tp klo berjalan dlm kena econ senang tidur.. Dn klo g mne2 pon kdg senang tidur tepuk2 tidur walopon kat rumah berbuai..

4y trước

Baiklah, terima kasih 😊😊

org tua2 ckp jgn ajar ank tido buai nt asik nk berbuai je..baby sy masa 3 4 bulan ada jgk ajar tdo buai bg sngkan kita nk buat keje tp sy xajar ank sy tdo buai..kena ajar tido bwh pelan2 ajar..cuba selangkan tido buai pastu tido bwh in shaa allah lama2 biasa nt

4y trước

InsyaAllah saya cuba

sy bg ank tdo buai je siang .mlm skjp je dlm buai..dh lena kul 10 mmg tdo bwh smpy ke subuh...xbg ssh nk tdo..kje xleh bt..mne nk msk lg utk ank sulong.kite jgk penat...ank sulong dlu mcm tu jgk tdo dlm buai jgk..tp nnti lme2 dh dkt umur sthun xnk buai dh..

10mo trước

Ye sama sis,siang tido buai utk lena lama..mlm skejap jer dlm buai dh lena sya angkat letak kat katil..baby tido smpai subuh,suasana bilik kne sunyi dn malap baru baby lena.

Anak sye siang je sye tdokan buai . Mlm sye tdokan ats katil mcm biasa . Tp so far klau xbuai pn ank sye bole tdo . Klau dia ngantuk , xkena buai pn dia akan tdo 😊 jgn biasakan sgt dgn buai risau dia nk berbuai 24jam . Try ajar selang seli

Mcm mana baby boleh tido buai? Anak sy mmg tido buai. Start 3bulan sbb dia xlena bila tido bawah. Asik jaga je. Susah nk buat keje. Tp skrg dh 9bulan xnk buai. Tp siang kalau dia dh lena pas susu sy masuk buai sbb senang nk buat keje.

5y trước

Xper. Pasni ajar pelan2 tido bawah. Anak sy mmg xnk sungguh2 dh buai. Lena kt bawah je tp slalunya xlama tido. So kne masuk buai jugak bila siang bg lama sikit tido. Kalau bru nk tido masuk buai trus bangun xjadi tido. Malam pulak akan tido kt katil xmo buai dh.

ank sy mak y ngasuh ,mak mmg ajr tiduq buai ,klau kt umah siang dia tiduq buai ,mlm ok ja tiduq bwh ,klau b'jln lg sng ,kena aircon cnfm lentuk 😊 skrg dah 1y1m dah

baby sy tido buai waktu siang , malam dia tidur bawah. bila letak kt buai dia x nyenyak . masa tdr bawah berpusing pusing tidur atas tilam

Anak saya dulu tido buai juga. So far tak juga Cari buaian bila nak tido Di mana2. Kalau balik kg tempat atuk nya, memang Cari ayunan.