Kehamilan Di Trimester Ke 2

Hai ibu2 semua, saya ingin bertanya kpd semua ibu2 yang berpengalaman. adakah normal dalam trimester ke 2, abdomen perut die bhg atas dari ari-ari akan sakit seperti apabila kite masuk angin & di bhg atas ari2 akan mengeras? sbb sy first time hamil anak pertama, jadi tidak pasti berkaitan ini. Jika ada ibu2 yang sedia memberikan pendapat & jawapan bolehlah sekiranya membantu sy dalam hal ini. Terima kasih ☺️

1 Trả lời

Rasa nya tu normal. Mcm saya baru trimester pertama kerap kembung perut dan bhgian ari2 mengeras. Sbb kalau saya tanya doc depa kata normal.