Jantung laju

Hai ibu2 semua.. Sapa penah time pregnant jantung laju? Bahaya x ya? Patut saya kena masuk wad tapi saya mintak blik sbb nk raya

11 Các câu trả lời

Masa awal mengandung jantung sy mmg laju tiap kali cek bp.nurse suruh dtg 2hari skli .last2 kena masuk ward sbb ada tiroid.kena tahan 3 hari utk pantau dan mmg kena kerap ambil darah utk tgk bacaan. Alhamdulilah tak kena makan ubt. Selepas dri itu hgga hujung pregnant jantung jd normal . tp byk procedure yg doktor bantu utk betul2 cek dgn jantung kita ❤️ bila doc mntk kita masuk wad. Itu adalah yg terbaik utk kita dan jgk bby ❤️ semoga urusan sis dipermudahakn

2y trước

jantung normal dalam bacaan berapa?

Sis kenapa tak admit pantau diri & baby . Agak risiko keputusan sis ni . Risau takut ada hyperthyroid atau penyakit lain . Effect dekat baby nanti walaupun bukan sekarang . Tak pasal kena ulang alik hospital bila bersalin nanti if ada apa2 . Moga sis dahulukan diri & baby dlm apa jua keadaan .

Mestila bahaya. Dr da bagi suggestion tuk warded.. maksudnya awak perlu dpantau sis. apapun sis, try mnm air n rehat secukupnya. n jgn ambik minuman bercafein. semoga sis baik2 saja... kalau msh rsa susah ht.. elokla ikut naluri.. p ls klinik takut baby terkesan.

Sy jntung lju jugak doc on ubat propanolol slow kn degupan..first pregnancy dlu pon sama..ni yg second pon sama..tiroid normal..plus sy ad gastrik n anxienty..kdg2 kwl jntung lju dgn rest n kaunseling ajar teknik penafasan dgn betul..rse cm okey skit

raya haji je sis. better ikot je cakap doctor. sy haritu checkup jantung baby laju pon dah risau gila. nasib check 10min kmudian dah normal. itupon spnjang tggu next 2 weeks ntuk next check up pon dok risau ja..

saya baru kluar dri d warded.. kes jantung laju , skli jantung baby laju.. mmng bahaya sis, jdi kena pantau.. slalunya 1 hri ja tu kena pantau.. klau ok da smua boleh la balik

Raya haji je pun sis takyah kalut sngat smpai tak pikir diri sndiri and baby dlam kandungan tu.. kalau aku cuak dah snggup admit ikut ckap doctor daripada ape2 jadi..

kalau xbahaya doktor pon xmau ramai2 dlm wad, menambah keje dia je 😂 sbb bahaya kene pantau la doktor TERPAKSA suruh ddk wad. boleh pulak main xnak2 🌝

saya sekarang tengah alami sis jantung laju dan rasa berdebar berdebar masuk wad juga

bahaya la. kenapa x nak duduk je hospital tu bgi doc pantau dulu?

2y trước

raya haji jeee. bukan raya puasa. kalau raya puasa pon ptot penting kan keadaan diri sendiri dulu dgn baby. kalau jadi ape2 kan susah. selalu org yg mntk keluar ni nurse bgi surat x nak bertanggungjawab incase kalau jadi ape2 dorg x tanggung