Jantung laju

Nk tnya klau jantung laju semasa mengandung bahaya ke? Sejak trimester 3 ni doktor ckp jantung sy laju

17 Các câu trả lời

Sya pn ada masalah jantung laju jgk dari start bkak buku Smpai skrg dah 36w dan direfer ke pakar MOPD hospital...dah buat ujian thyroid, echo semua normal... tgl xscan paru² je lgi... bru² ni warded SBB buat ECG bacaan xcntik.. Msa warded diagnose imbalance electrolyte dgn dehydrated.. Jantung laju byk risiko salah Stu sesak nafas dan supply oksigen ke bayi berkurangan... Sya tnya doc, doc kta byk punca yg buat nadi laju.. paling dorg takot if ada darah beku DKT paru² dan masalah jantung...

saya dr buka pink mmg tinggi .. tiap kli check up kne test buat ecg, kne drip air bg nadi stabil, bik darah check tyroid,, alhamdulillah semua test normal.. tp 2 la xthu sbb pe.. smpai je klinik nadi tinggi.. last2 doc suh check tekanan tiap hari..tiap kli check up tunjuk dkt doc bacaan nadi.

saya pun jantung laju since 1st trimester setiap kali checkup sampaikan buat ujian darah utk hormon thyroid . alhamdulillah da masuk 3rd trimester semua nya okay n jantung pun da tak laju . ujian hormon thyroid result okay ☺️

8mo trước

nadi memang laju tiap kali checkup , range 110-130 je . da buat test . tapi test utk darah hormon thyroid jela . so far semua okay😊

sy pon 4hr3mlm kne warded sebb nadi laju..semua test normal (tyroid,jantung,paru²)..tp make sure, jgn sesak nafas, tgh rest make sure jgn rase letih..tu mmng kne ke hosp

8mo trước

Tekanan darah brpe sis?

Sya pun jantung laju... bila berdiri bngun je dri baring ,jantung jdi laju...dah lama2 hilang lah... tpi kalau duduk,pastu bngun okey je x laju...

Sama la sy masuk trimester ke3 ni jantung jadi laju , sekarang ni kena ulang alik kk , esk kk lagi mintak2 ok bacaan jantung huhu

Kita baru discharged ward sbb jantung laju..bahaya la kot sbb doc refer pac trus🤣

8mo trước

sma la... sya Bru know warded hujung bln 10 hri tu... check in 3hr8 2mlm dkt warded bersalin tp Under sub medical... under O&g xde msalah apa.. baby semua ok.. just nadi laju serupa pkai turbo🤣🤣🤣

saya pun jntung laju dr bukak buku pink lg..khamis nie nk kena scan jantung dkt hsi..semoga xde pape..

masuk trimester Ke 3 jantung Sy laju smpi doktor suruh g pakar utk scan jantung..

saya pun 1st trimester ni buat apa apa pun jantung laju wak