Kembung perut sebab ibu ?

Hai ibu2 semua nak tanya betul ke orang cakap baby kembung perut sebab pemakanan ibu tu sendiri . Tak boleh makan roti ? Tak boleh makan lambat . Nanti baby kembung perut .. ada tips lain2 tak .. apa yang sebenarnya tak boleh buat supaya baby tak kembung perut ?

5 Các câu trả lời

xde la. byk sebab baby kembung perut 1) jarang sendawakan baby selepas baby menyusu 2) pemberian puting kosong 3) posisi penyusuan 4) terlalu banyak minum susu, minum melebihi demand baby tu sendiri baby sy minum susu badan sampai usia baby setahun 2bulan, sy mkn je semua benda. kopi pon sy minum. pedas sy mkn. alhamdulillah baby okay.

apa yg misi bgtahu sy haritu ya.. sbb pemakanan ibu juga kdng.. sy bawa anak pergi emergency doktor check perutnya kembung dia tny sy ada mkn apa² yg berangin atau sejuk ke.. sy jawab ada.. lpastu dia ajar sy buat urutan ILU pada perut anak.. urut tapak kakinya..betisnya & blkgnya.. dia minta sy alert dgn pemakanan yg sy ambil..

% sebab pemakanan ibu bg anak menyusu badan sikit je. Kerap buat urutan ILU di perut anak, urut tapak kakinya, urut belakamg atau senang urut 1 badan dan kerap buat senaman cycling pada kaki anak.

Banyak sbb baby kembung perut dan salah satu adalah pemakanan. Dorg ckp jgn makan makanan yg bnyk angin sbb susu ibu akn bawak angin tu jugak kat baby. Santan2 dan sambal tu kurangkan.

2y trước

😂😂😂

kerap buat urutan iloveyou