Rasa sakit ketika baby gerak

Hai ibu2, saya sekarang dah 36w 3 days, due sya 21 mei, tapi sekarang asal baby gerak, mesti saya akn rasa sakit kat bawah, adakah ini tanda2 nak bersalin?

24 Các câu trả lời

Samala tarikh due.. sekarang ni rasa baby kurang bergerak daripada biasa dan asyik mengeras. Pinggang dan belakang Rasa nyilu sama mcm sakit semasa period. Then, susah mau bangun tidur sebab perut terasa berat. Kadang2 bila mau bangun dari baring kaki cramp sakit giler. Nasib husband tolong picit kaki, Baru dapat bangun. Asyik ke tandas. Berjalan pun slow. Syukur Masih dapat driving turun kerja.

2t trước

saya macam tu jugak 1st baby. cuma ambil supplement calcium.

normal awal. saya pun bersalin 36w 3d. mmng akan rasa sakit sebab kepala baby dah dekat pelvic. tapi kalau kerap 10 minit minit saya, contraction dah tu. kalau turun tanda pi hospital terus

normal sis tu tanda kepala baby dah kt bawah tulang pelvis kita dan dia pon dah besar tak byk ruang utk bergerak jadi memang akan terasa nyilu kenkadang sampai susah nak bergerak/berjalan

tu normal sis. sbb kple baby skrg dah dkt punggul. tnda nk bersalin skit contrction tu kerap. 5-10minit skli. atau kluar tanda, darah atau air ketuban pecah.

sakit kat bahagian tulang tu rasanya sebab baby dah masuk laluan. lepastu baby kan berat jadi memang sakitla tulang tu tampung beban

sama due ngan sy..mmg sakit..tp masa ank kedua dulu..tanda² ngeras sakit..tau² 6cm dah..tgh berjaga² jugak ni

bukan sis..normal tu klo dh 36w.. sy skrg 34w pn akn rsa sakit sikit bila bby gerak..

normal sbb bby dh turun ke bwh jd bila dy gerak mmg akan rasa sakit sbb tmpt sempit

Due sama , my simptom skrg bby kerap mngeras sakit kat bawah perut tu mlm2 tk lena tdur .

same la due kite sis… sy pun ade rasa cm tu.. tp rasa belom lagi kot nk bersalin 😅