Baby gerak slow

Hai mommy , saya dah 40week . normal tak baby gerak slow . tapi tiap kali gerak ibu rasa sakit macam contraction kecil . setiap satu jam akan rasa baby mengeras and sakit macam contraction . dah perlu pergi hospital ? due date kat app ni 17/1/21 . due date doctor 19/1/21#seriusnanya #bantusharing

1 Trả lời

Selalunya pergerakkan baby akan sama walapun dah 40 minggu. Kene continue kira ye. TApi kalau mengeras tu biase Puan, cuma kalau dah terlalu kerap and ade cecair warna pink (mucua plug) maknanya dah time nak delivery #TAPSupermoms