adakah jika ibu tidur bayi pun ikut tidur?

hai ibu ibu semua.. sy nk tanya.. adakah waktu ibu tidur bayi di dalam kandungan juga turut tidur? sebab sy perasan tiap kali bangun dari tidur baby dalam kandungan akan jadi kurang gerak.. dan akan gerak selepas 5 ke 10min selepas ibu bangun dari tidur.. adakah itu normal? 32weeks

7 Các câu trả lời

Baby dalam kandungan akan bergerak tak kiralah ibu tidur ke berlari ke duduk ke sedar etc. makin bertambah usia kandungan actually baby akan kurang bergerak sbb space dah too confine. Baby dgn kandungan akan habiskan banyak masa dgn tidur.. tu je cara utk proses maklumat.. dia pun dah mula belajar menangis, hisap jari, buka tutup mata, interact dengan cahaya n gelap.

sebenarnya time ibu tidur, baby gerak je. mungkin ibu tak sedar sbb tgh nyenyak kan. jgn risau ya. selagi cukup 10x gerakan & setiap 1-2 jam ada gerakan, normal. kalau 2j takda gerakan langsung walaupun halus2, terus ke hospital.

bby gerak aje cuma kita yg x rasa😂sy sblm bersalin Ritu mmg bgn je tido terus gerak2 kn perut nk tgk bby gerak ke tidak sbb x rasa bila kita tgh tido jd risau😂bila bgn je tido terus dy menendang

hahaha saya rasa lagi kira mengiring dan tidur lagi dia bergerak sbb sometime baru je nk lelap da terasaa si kecik tolak2 perut 🤣😂

Tkde lh sis, sy time tdur pun selalu tersedar baby dk tendang2.. hehhehe.

Sy pun perasan benda sama.. sy jga 32 week

ya