Growth spurt

Mommies nak tanya. Baby kalau fasa growth spurt, memang waktu tidur kurang ke? Nak brkepit dgn ibu time tidur, tp ibu ada kerja perlu buat. So klu ibu bangun, baby mesti bangun juga. Pastu dh susah nak tidur balik. Risau baby overtired ja sb x cukup tidur. ##pleasehelp #firstmom #bantusharing #ingintahu #firstbaby

1 Trả lời

Ye awak masa baby growth spurt phase nie mmg mencabar. Apa yg ibu boleh buat, tunda sahaja kerja2 rumah, duduk sahaja lah dgn baby temankan die. Nnt 6 month plus pun die ada phase separation anxiety, lebih kurang juga, ibu x boleh buat apa2, semua keje nk buat cepat2 sbb anak x boleh x nampak ibu die. Semua para ibu mengalami phase2 nie, mmg kena byk bersabar dgn baby.. Harap ibu2 enjoy phase2 nie. Nnt baby dah besar kadang die x nk Sgt dah dgn kita.. Kadang die sibuk nk main2, x nk dah rapat2 dgn kita sentiasa.