Boleh makan ke tidak?

Hai assalammualaikum saya nak bertanya kandungan saya sudah 7 bulan bolehke kalau makan durian?🤭🤭 kita rasa was was nak makan sebab banyak larangannya😅 harap dapat menjawab soalan saya ni sebab teringin nak makan 😀👍🏼#ingintahu #Sharing_dong_Bund

35 Các câu trả lời

Waalaikumusalam..atas badan masing2 sis..macam saya , jadi hantu durian sejak pregnant ni..sy makan durian pregnant 7 bulan..Alhamdulillah hb naik dari 11 jadi 13..tapi make sure air kena minum secukupnya…sis cuba dlu seulas dua tengok reaction body & baby mcm mana..

Bolehh je, tapi makan biarlah sekadar melepaskan ngidam ye🤭 jangan terlebih kalau ada gdm bahaya confirm sangkut, dan durian makan banyak dia panas kan badan.. sy takda gdm pun makan durian tak ingat dunia,2 minggu naik 3kg . Bahaya tolll

Makan je sis tapi buat raso raso , makan lah 2 3 ulas ke buat rasa nnt kesian sis terliur . Saya pun masa preggy ada jugak makan durian tapi 4 ulas je😁 alhamdulillah ok je tapi make sure lepas makan durian banyakkan minum air masak ye

saya makan durian sbb mengidam haa dekat 5 6 ulas juga lah....malam tu tk leh tido😅 panas badan... lepas seminggu tk makan durian tu terus tk leh nk bau durian dah... kalau nak makan durian ok ja tapi sikit² bagi lepas teringin kita

try makan 2 3 ulas dlu sis.. sy ritu 12weeks mkn durian dlm 4 5 ulas gitu esok trus dmam.. lps tu tkut nk mkn..try mkn sikit2 dlu.. lama2 dh boleh trima bdn dh tk dmam bila mkn..skrg da 14weeks still mkn drian lg sbb pokok dpn rumah😂

Baru ja lunaskan ngidam sampai berliur2 sbb ntah la... Sampai nangis sbb mau makan sgt... Terlunas la.. Asal terasa di tekak.. Okay da.. Sbb durian ni.. Tinggi gula kalau xda silap la.. Dan panas sikit.. Ikut jenis durian... 😊

sy pregnant 8 bulan.. makan 2 ulas jer utk hilang ngidam.. phtu mnum lh air bnyk2.. bdn masing2 xsama sis .ad yg boleh tahan, ad yg x.. tp kne amik langkah berjaga2.. pemberian Allah ni, jaga sebaik mungkin..

saya baru makan 2ulas durian smlm , usia kandungan 17w gitu . risau gak makan oleh sebab teringin , makan 2ulas je buat rasa² . lepas makan hidu bau durian pun dah tk lalu 😂🤮

Kenapa xboleh makan ke? Saya dh 8 bulan. Tanya mak, mak kata xpe. Dh 3 kali makan berulas ulas. Alhamdulillah semua okay.

sy 5mggu dh mkn drian sis... klu nk mkn mkn aja jgn pikir tp mkn tu stkat ambk rasa ok lh.. jgn hadap 2 bijik sdah 😂