Boleh makan ke tidak?

Hai assalammualaikum saya nak bertanya kandungan saya sudah 7 bulan bolehke kalau makan durian?🤭🤭 kita rasa was was nak makan sebab banyak larangannya😅 harap dapat menjawab soalan saya ni sebab teringin nak makan 😀👍🏼#ingintahu #Sharing_dong_Bund

35 Các câu trả lời

saya baru makan sabtu lepas, makan pkul 3 ptg camtu.. 4pagi bangun muntah, cirit smpai lembik.. saya makan seulas je durian musang king.. suami pun sama cirit.. bila cerita kt fam & kawan, diorg pun ada pgalaman sama.. mungkin durian tu dh bcampur bnyk racun ke atau baja yg kita x tahu.. better makan durian kampung shj.. sumpah saya serik sngt.. kalau saya je takpe, baby pun x bgerak 1hari.. harini masih lemah gerakan dia.. smoga perkongsian saya bermanfaat

1mo trước

tak pergi pac ke sis? bahaya tu baby tak gerak and cirit birit

sya mkn durian..skrang kndungan 7bln..tpi cma blh mkn 2-3 ulas saja..tu pon durian kmpung...klau durian khawin cma brani 1 ulas sja..sbb kt tmpt saya durian segar2...yg bru luruh trus jual..bila mkn nk tdo pon xbleh..bka aircon pon x trasa..air mmg kna mnum bnyk..nk lgi ok...lpas mkn durian mnum air barli...bru la bdan rsa kurang pnas...awk blh mnum air barli ais,kundur,dgn air biji slasih...smua tu blh krangkn panas bdan..

sy preg 8 bln bru2 ni pn tringin nk mkn durian tp husb pla x bagi dia sgt control pmakanan sy hehe tkut apa2 jdi tp sy tnya mama sy dia ckp ok ja mkn yg pnting jgn byk seulas dua cukup la asl mrasa . tp seulas dua tu pn sy dh rsa lain pnas smcm bdn tu . mgkin pnerimaan bdn seseorg lain2 kn . klo teringin sgt mkn je sbp nti pantang dh xbole dh & tme tu mgkin musim durian pn dh hbis hehe .

saya pregnant 5 bulan alhamdulillah makan berbiji² durian dalam masa 2 hari 😂 bukan ulas ya tapi biji. bila dapat makan tu rasa nikmat betul. Alhamdulillah badan ok tak panas, tak pening. memang lepas makan durian tu minum lebih dari 5 liter air. sis try makan sikit dulu tgk mcm mana. lain orang lain penerimaan

1mo trước

ni dok tgk gambar durian lalu kat screen pun alahai 😂 rasa nak makan lagi

saya , prgnnt 6bulan.. sebelum makan tanya ibu terlebih dahulu 😂 ibu ckp boleh, makan 2,3 ulas mcm tu.. pastu mnum air banyak2.. Alhamdulillah, dpt juga merasa durian wlaupun bukan pengemar durian.. sebelum pregnant xpernah makan durian.. cium bau durian sakit kepala, skli muntah.. msa pregnant beria-ia sangat pulak nak makan 🤣

wsalam, makan utk rasa tuh bole je sis , utk lepaskan rasa mgidam ,janji jgn makan berulas2x sgt, sbb taktau badan mcm mana kan. faham perasaan tuh, saya preg. dulu pun time musim durian, awal dulu was2x juga, minta husband beli aiskrim musang king ja. last mil ckp bole makan 2-3ulas sbb takut terliur. puas juga even sikit .

1mo trước

Ok thankyou bolehla esok merasa durian 🤭

Sye pon 7m. Dh 3 kali mkan😂 Aritu makan 2 kali alhamdulillah ok. Xde mslh. Mkan berulas ii😆 Mlam tdi husb bwk blik sebijik kecik je. Mkan rasenye 5/6 ulas je. Terus badan tak sedap, rasa loya nak muntah sampai ke subuh rasa macam tu. Minum air putih pon rase nak muntah. Sye rase elok awk mkan setakat lepas ngidam je

sy makan je sis apa2 pun dri awal pregnant. makan nenas, mnum air kelapa, durian, ramen 😂 tak pernah pantang apa2 pun cuma jgn makan brlebihan jela. and tengok pada badan juga klau alergik tu xyah makan. kalau takut or risau, elakkan lah. saya tawakkal je alhamdulillah skrg tggu hari nk brsalin

Blh je sis x de mslah. Tp jgn sekali melantak smpai 3-4 biji durian 😂 ckup skadar nk lepaskan keinginan tu. Dalam 3-4 ulas pun ok dah. Bkn apa. Durian ni tggi kndungan gula. X elok utk ibu mngandung. Dgn dia bersifat pns. Kita tgh pregnant ni kn bdn sntiasa pns. Lps mkn mnum je air masak byk2

saya pon masuk perut 5 bulan haritu baru berani nak makan.. tapi just makan 2 ulas pastu macam ok esok tu 4 ulas plk. tapi sy makan paling byk pon 4 uls je sb masih xberani. sb sblm ni member , mak sy pon diorang xbg sy makan byk3. makan 4 ulas tu pon dh bising haha 😂