Wean Off: Target Umur Anak Untuk Cerai Susu

Haa, mak-mak yang menyusu badan sekalian.... Ada yang berjaya menyusukan anak sampai usia 2 tahun tak? Kalau ada cuba komen 'SAYA' kat bawah ⬇️

Wean Off: Target Umur Anak Untuk Cerai Susu
42 Các câu trả lời

dah berazam nak susukan anak sampai 2tahun. eh lekat pulak no 3 waktu ank no 2 umur 1thn7bln, start tu campur susu fm gn susu badan. dh pregnant 4bulan dpt tahu pregnant kembar pulek 🤲🤲🤲 terpaksa stop terus susu badan sbb dok rok cetonh dah 🤣

tak berjaya wean off lagi walaupun lagi sehari dua dah nak due date bersalin 😥 dah letak garam, kopi, halia, mengkudu, and sapu jaddam.. tak berjaya jugak 😂😂😂 last skali saya redho je. tu je mampu haha anak umur 2 tahun 2 bulan

2t trước

sama dgn saya.. BF masa pregnant smp dalam pantang tandem BF jap tapi terpaksa tolak abg sbb xlarat nak tandem abg & baby..tp mmg dh ckp dr awal lama2 abg faham.. kne selalu peluk dia.. Alhamdulillah berjaya wean off abg umur 2thun 3bulan.. selalu ckp dgn die dr awal krgkan menyusu bila adik depan mata die sendiri faham.. suami pn kena mainkan peranan awal2 tu..

3 tahun .. ankk sndirii yg xnkk susu .. bilaa bgyy diaa tolakk mentah² ckap xnkk daa .. lepas ankk brhntii susu setahun lebih pregnant ankk no 2 plkk .. alhamdulillah

Tidak berjaya susukan anak sampai 2thn..baby bf 3hari ja lepas tu kena tahan wad sbb kuning balik dri hpstal xnak bf dh..terpaksa bagi susu botol 😭 rasa gagal jadi ibu 🥺

Niat nk susu kan anak sampai 2 tahun. Anak sekarang berumur 1 tahun 3 bulan.ingat nk stop lah.pelan-pelan pujuk tak rushing tapi tetap nk stopkan anak susu badan

saya🙋🏻‍♀️ anak sy lahir prem 34 minggu dari lahir smpai umur anak 2 tahun 1 bulan sy drezkikn Allah dpt susukan dia.. alhamdulillah

anak saya 1tahun 1bulan 11hari fully breastfeed.. takde tanda² lagi dia taknak susu badan. makin rakus pula kejap² nak nenen..😆

anak skrg 2 tahun 1 Bulan lebih. sy target brhentikan Susu dia 2 tahun 6 bulan. mungkin dah paham xboleh nyusu sy dah 🤣

1 tahun 11 bulan sebab miscarriage. mental tak stabil. alhamdulillah anak pun bagi kerjasama. senang ja wean off

anak saya yg sulung sampai tiga tahun dua bulan masa tu saya ambik perancang keluarga misi tak marah .