Nak wean off 🥲

Mommies cuba share tips nak wean off anak setahun. Abangnya dulu wran off 2 tahun so faham la kalau mama kata dah tak boleh tapi si adik ni susah sikit makin melalak jika tak bagi. Sedih juga rasanya nak lepas susu sebab plan nak menyusu sampai 2 tahun tapi alhamdullilah rezeki pregnant twin jadi terpaksa stop sebab bila anak menyusu perut akan lapar takleh bincang🥲

1 Trả lời

Tiada pengalaman puan. Mudahan urusan puan dipermudahkan Sekarang setahun 5 bulan, dan masih teruskan direct feeding. Buat masa ni saya amalkan pesan kat anak yg dia tak boleh susu badan lagi bila umur 2 tahun. Ada yg cadangkan kenalkan anak dengan susu full cream bual dah sampai setahun, saya dah kenalkan, tapi belum kerap sebab saya bercadang buat kekerapan kenalkan dia dgn susu full cream secara berperingkat pada umurnya setahun 6 bulan. Sekarang dia hanya minum susu ibu direct feeding dan air kosong melalui straw bottle. Pernah bagi dia susu kambing yg saya minum dgn sudu sebab dia minta. Dan pernah bg susu full cream Dutch Lady dan Magnolia. Dia berak. Mungkin alahan dgn lactose drpd susu lembu dan susu DL & Magnolia tu ada campuran juga kandungannya.