siapa ada experience tgh mlm terjaga until subuh 1st trimester? how to handle?

gangguan tidur 1st trimester

15 Các câu trả lời

samala sy..dan sy tgh menghadapi skang ni ha..😂 Saya x bleh nk tydo sbb perut, and tekak rasa x sedap..loya yg amatlah..sy klu handle selalu amik kain basah letak kat dahi and lap muka bgi segar, and vicks balm mesti kene ade supya bila sy loya, sy bau balm tu, sapu kat dada sikit..Tapi stiap org lain2 la cara nk hilgkan susah tidur ni..

yee.. sy pun.. masa awal pregnant susah sgt nak tidur.. dpt tdow kadang 5 pagi sampai subuh je.. sejam lebih je sehari.. kepala sakit sbb x cukup tdow.. bila tgok laki kat sebelah letak je kepala kat bantal terus lelap.. rasa cemburu je... 😂😂yang kita ney..mata ngantuk tapi x boleh lelap.. hadapi la dgn tabah..

sy 2nd trimester bru prnh rse. bangun pkul 3.30 pgi. smpai ke lps subuh bru tido balik. lps tu kne bngun siap2 prgi krja. pkul 11am ambik peluang tidur skjp kt office. mate dh ngatuk sgt2,xblh bgi tmpuan kt kerja. nasib majikan faham 😅

4y trước

sy tdur dlm surau je, bwk comforter 🤭prnh je klau mls sgt,tido kt bawah meja krja. hihi

Sy pun tgh alami.. 9 minggu.. Mmg susah nak tido.. Boleh tido 2 3 jam pastu terbangon.. Siang pun mcm tu kadang tido 3o minit je.. Cara atasi.. Sy fikir yg positif dan sentiasa tenang je..

saya pun. rasa tak selesa, skg dah start perut sakit tak selesa. baru 9w+. cara mengatasi ? saya mengadu kat suami je. dua2 pun tatau nak buat apa so hadapi dengan tabah je skg 😂

saya dari 1st trimester selalu terjaga sebab hidung tersumbat selsema.berjaga dari pukul 3-5am pastu baru boleh tidur. then setiap kali alih posisi tidur mesti perut rasa sengal2

sy tgh merasa skrg, hmpir 2 mggu dh ni x cukup tidur.. pksa tdur pun, ttp akn tejaga around 2am @ 3am smpi laa ke subuh.. smpi skit kpala jdi ny.. 😣 11week

4y trước

sama sis saya juga rasa benda sama kedang sampai pagi terjaga dari jam1 to susa nak tidur Smpai sakit kepala nak tidur pun tak DPT juga saya 14w 6hari

Yeah. Sama. Senang terjaga dari tidur malam. Tidur awal atau lambat sama je. Akan asyik terjaga awal and siang tak boleh tidur langsung. Jd penat kadang.

saya 1st trimester tido semua okay.. masuk 3rd trimester memang susah kdg lansung xtido.. serba xkena.. tapi kene kuat demi anak.. 😊

Klu mcm sy berlaku smasa 3rd trimester... Xblh tdo n ssh nk tdo time mlm... Tp bdn pnt, kaki sakit.. Tu yg x blh nk tdo😢