Air gula

Esok saya minum air gula (13weeks) risau muntah ? Apa pengalaman mummy masa minum air gula ye .

91 Các câu trả lời

1st trimester minum air gula mmg memeningkan & meloyakan, tp momi jgn trlalu pikirkan sgt..its all about our mind setting..yg pnting sediakan myk angin..lepas mnum tepek myk angin kt hidg n kpla..insA lega😅

Sy lewat mnum, usia kandungan dh 32 weeks bru dpt mnum. Okay je tkde pape pun rse air gule yg dilarutkan dgn air, kalau dpt suam² pon okay. Skli teguk jek.. itu utk tahu bacaan gula dlm darah kite bgs mnum awl.sbnrnya

minum terus sis jgn minum sikit2..kosongkan minda jgn fkr bkn2..klu kta fkr nak muntah mmg muntah la jadinya..pas minum tu mmg akan rasa pening sikit, terus cari tpt duduk dan rehat jgn byk gerak..tkt pening..😊

Jangan fikir air gula tu tak sedap or air ubat . Set kan minda minum mcm minum air manis je or mcm makan gula gula yang banyak . Lepas dah minum isikan masa dengan buat benda benda lain. Jangan fikir apa apa 👍🏻

4y trước

👍🏻👍🏻

Minum gula tu blh telan ja tapi bila suda msuk dlm perut, tggu bbrpa minit trus pening😂😂 sy esok minum air gula yg ke3 sbb tu hr muntah saja x blh btahan..hrp2 esok kita d permudahkan sgala urusan🙏

Sy lepas minum air gula pukul 8 pagi.. Balik rumah terus tido.. Pukul 11 dtg klinik balik amik darah.. Lepas tu bru muntah2 sbb perut kosong sgt kn.. Jenuh jugak nk tahan supaya x muntah 😅😅

Gud luck. Sy minum 16mggu. Mcm sy xsuka manis memang minum slowly jgn paksa laju minum takut muntah. Masa tu jgn pikir takut muntah. Kena pikir benda lain. Heheheh. Memang standby minyk angin

Bwa air utk kumur sbb lepas minum RSa melekit2 je dlm mulut.. hehe..atau minum seteguk air kosong.. jgn byk plk.. Tpi tiap tempt xsama.kwn sy siap nurse sediakan air kosong bleh minum plk... 😄

5y trước

Saya pon boleh minum seteguk 2 je..

Sy pun kna minum air gula ary tuu.. 13 week jugak.. Mse minum tuu ok lagy... Lpas blek tuuu.. Loya.. Pning.. Rse nk muntah... Lemah lembik shrian... Klaw kna minum lagy xtau laa ap jd..

1st time minum, muntah masa lagi 30min nak times up 😅 2nd time minum, tahannn sampai dah selesai ambil darah lagi, baru pergi muntah 😂 Pening loya dia tak boleh bawak bincang 🤣