GDM-BSP KALI KE 3

Esok nak kena ambil bsp lagi. Walaupun last result cantik dan doc bagi sebulan sekali tp sy masih berdebar-debar lg setiap kali sampai masa cek bsp. Takut jika result tak sesuai dgn expectation. Takutnya ya Allah. Harap² bsp sy cantik sampai nak bersalin nanti. Doakan sy ye.

11 Các câu trả lời

Gdm nie klu Boleh jgn terlalu pkr, nt Stress kang.. Cube kne engt yg kite kne jage makan, tu jerk.. sye anak no 3 baru sangkut, awal pulak tu sangkut.. mula2x Pning pkr kan taw, suami slalu engt kan jgn terlalu pkr kan.. makan mcm biase, tpi cut nasi Lauk bia banyak.. Air gula sye pown still minum, tpi tk slalu, 1 Hari skli jerk Sb nk rase2x tekak nk rase manis.. sb kite nie ngadong, Lapor tu sntiase.. semnggu skli sye Check bsp sye, Alhamdulillah ok.. pagi bawah 4.5, LPs tgh Hari tu bawah 5.8.. doc kte tu pown dh cntk.. so, sis2x Klu Boleh jgn stress sgt..

1y trước

ya sis. Alhamdulillah,skrg sy ada lg sekali bsp di kkia,tu pun kalau belum lg bersalin. setakat ni bsp sy semua paras normal. doc cuma nak pastikan sy jaga makan sebaiknya. tp tu la,bila dah buat diet ni,berat sy turun sgt sampai kena ambil darah utk tft. tu pun result blm keluar lg. kalau dulu sblm detect gdm,tak kenyang makan kalau hanya sepinggan nasi. skrg ni hidangan suku separuh pun kenyang sgt². tq tips nya sis???

Doakan laa sy juga.. Sy ni anak first.. First time wat bsp.. Kdg stress juga mikir nak makan ape.. Cmne nak wat bsp cantik.. Seb bek baca komen2 org dlm ni.. Mmg membantu.. Cume idau bab nak minum air masak tu laaaa... ?

2y trước

sy ni kandungan ke 3 sis. tp first time ada gdm. sis makan suku separuh ja. tp paling penting jaga makan walaupun bukan masa bsp. sy doakan sis juga diri sy sendiri duoermudahkan segala urusan ketika mengandung sampai bersalin kelak. ???

mmg sis buat bsp sbln skli ye? sy mse prgnt ank 1st ritu 2mgu skli kena buat. skng prgnt scnd bby pn kena buat 2mgu skli..tp sy cek sndri..cuma pg klnk utk tnjuk result dkt dktr..mcm smlm sy buat bsp 4x tu..pstu td pg klnk utk dktr review..

1y trước

sama sy pun buat bsp 2 minggu skli. bsp ok cntik je. ikot tmpt . buat sndri je beli alat tu kt frmsi. mls p klinik kerap2

macam saya bsp bertahan sampai 24 week jer lepas dri tu puasa jer esok pagi check tinggi jugak. redha untuk kebaikan baby... now baru doc bgi ubat test utk 1 week dulu.

2y trước

masa sebelum masuk trimester 2 tu berat saya pun turun, da tgh2 trimester 2 ni baby makin besar + selera makin naik. payah nk control

saya pun macam tu jugak . berdebar walau repeat sebulan sekali je . insyaAllah kawal pemakanan pantang manis results akan cantik .

2y trước

rendah nya 4.0 tu sis.sy pernah dpt 4.7,tu pun bacaan bsp kali ke 3. mungkin ikut badan juga sis. kalau sy ni tak minum manis pun ok kut,sbb sy dpt gula dr nasi.

selain doa, kena jaga pemakanan. tu paling utama. kalau ikut diet plan & tak makan bukan, insha'allah ok.

2y trước

betul sis. sy ni ikut diet yg doc sarankan je. diet simple je,yg penting tahu kelas makanan apa yg kita ambil. mcm doc bagitau,3 keping roti bersamaan secawan nasi. so,kalau takut lapar bole makan secawan nasi dibandingkan dgn roti kering sebab sama ja nilai kalorinya

sama la jgk dgn sy sis..berdebar debar time nk buat tu smpi kdg2 BP pn bole naik sbb debar sgt ?

2y trước

tu la sis. sy ni ada lg 6x bsp sblm bersalin??

samelah kak . doa yang baik baik kak

2y trước

aamiinn. Rabbi Yassir Wala Tu'aasir??

biasa la tu..

bsp tu apa

2y trước

ye betul tu sis tak smuaa samaa lain2 ..sakit pon lain2 hahaah ..smoga dipermudahkan smuanyaa