Dalam kenangan

Esok nak buang semua upt ney ,,, moga tahun depan ada rezeki kami suami isteri ,,, kadang2 rasa sedih bila ddk sorg2 bila la agknyaa yee .. moga allah perkenankan doa kami ... AAMIN 🤲

Dalam kenangan
47 Các câu trả lời

jngn putus asa puan.. saya tahun pertama TTC pun tak menjadi. Dah jumpa doc utk rawatan kesuburan semua, dah beli LH strips bnyk nk test waktu kesuburan tepat. tahun ke2 TTC, dah fikir utk ambil anak angkat, tak mampu dr segi emosi dan kewangan utk buat ivf. Tp nk ambil anak angkat nk fikir pulak proses menyusu supaya tak timbul isu aurat, fikir jgk mcmana nk bgtahu jika dpt anak angkat perempuan ttg walinya bila dia nak nikah.. sy dan suami fikir panjang betul. Akhirnya sy pujuk diri redha, usaha, tawakkal bulat2. usaha hingga jaya, kerapkan bersama suami, ajak suami bersama bila keluar keputihan mcm putih telur tu. Gasaklah waktu tengahari pun 🤭... tukar kepada hidup gaya tenang, sihat, pemakanan sihat, asid folik mmg sy dah mkn sejak tahun pertama ttc, lama jugak sy mkn asid folic tanpa jemu, mkn madu, habatussauda, minyak zaitun. Suami pun mkn supplemen sbb masa ujian kesuburan tu, buat ujian air mani, sperma dia ada kekurangan, so kasi improve makan supplemen himalaya.. usaha hingga jaya tau. kami mula serius TTC masa usia 40-an tau. kami kahwin usia lewat 30-an, so awal2 tahun perkahwinan masih malu nak bincang secara terbuka pasal sex. lps jumpa doc masa utk rawatan kesuburan, perlahan2 kami terbuka bincang psl sex. masing2 pemalu. 😅 kami pun amalkn apa yg ustaz / ustazah pesan, kerapkan istighfar... banyakkan sedekah, sabar, doa, solat. Amalkan doa : ربي هبلي من لدنك ذرية طيبة إنك سميع الدعاء Ya Robbi , kurniakan aku drpd sisi-Mu zuriat yg baik, sesungguhnya Engkaulah yg Maha Mendengar doa. doa ni ada dlm Surah Ali Imran

11 tahun sy alami mcam sis.. sy amik kputusan untum redha dan tak cek lagi.. happy kan diri.. terus kn kehidupan harian.. cuma sy kawal pemakanan.. sy ubah cara hidup sy kearah sedikit sihat.. sy makan acid folic... turun kn berat badan.. perbanyak kan happy dari emosi sedih.. bila rasa nk nagetif cpt2 sy cari bnda yg blh buat sy happy.. tup2 bulan 9 sy tak period.. dan syukur skrng kandungan 8w.. tlong doa kn sy dan kandungan ye.. sy juga doa kn ibu2 di luar sana dapat rasa apa yang sy rasa skrng.. aamiin..

Saya TTC 2 tahun setengah. Itu pon rasa macam Allahu lamanye menunggu. Saya usaha pegi hukm utk fertility treatment. Keluarkan duit EpF utk buat rawatan. Pada masa yg sama, sedekah dan ubah cara berdoa kepada Allah. Guna 99 nama Allah yang berkaitan dlm setiap doa contohnye : Ya Kholiq(The creator), Ya Wahhab(The giver), Ya Karim(The generous),Ya Mujib, Ya Wadud,Ya Muhyi, Ya Muqaddim, Ya Zahir, Ya Warith. InsyaaAllah

3y trước

Ooo sy dah hampir 12tahun da ttc ney . insyaallah sy amal kn nt . trme ksh sis

InshaAllah semoga Allah makbulkn doa sis, sekadar sharing sis bolsh start appeton folic acid, bersama suami dari hari ke 9-14 period, waktu lps subuh, n amalkn sedekah subuh, xkesa brp amount & niatkn memohon rejeki anak.. InshaAllah sis.. Allah sebaik2 perancang n pemberi rejeki🙏

Amin Ya Rabbal Alamin.. semoga suatu hari nanti sis jugak akan merasainya.. sabar itu indah.. Perancangan Allah semua yg terbaik. sy ni pn 10 tahun baru diberi peluang merasai anugerah terindah ni. semoga sis dan suami akan diberi cahayamata ♥️♥️

amin3 ya robb...semoga sis n suami kuat tabah sabar & sentiasa positif...klau sis nk ikhtiar...sis boleh cuba makan JAMU WANE-TA....sy bgtau sebb sy penah mcuba jamu tu...jamu WANE-TA mmg bgus utk dalaman kite...insyaALLAH...kite hanya mampu mencuba usaha selebihnya tawakkal kpada ALLAH...

3y trước

yeke . nt sy try cari ... trme ksh doa nye sis

saya berat 145kg.. tinggi 166 alhamdulilah bulan ke6 khawin dah mengadung skrang dah 22 Week... In shaa Allah.. jangan putus harapan... in shaa Allah Ada reski sis nnti.. cuma Allah S. W. T bagi reski yang lain dulu untuk sis..... moga dipermudakan segala urusan sis. 😘😘

3y trước

allahuakhbar srnk nye sis ... sy berat 93kg dah ... Ammin trme ksh doa nyaa sis

sama la mcm sy sis,sdih sgt2 mnti2 smpai skg x kunjung tiba😭😭kdang rsa ksian kt hsband dye mnti cahaya mata sndri tp ap blh buat allah sbaik2 prcang 😭😭,smoga ad rezeki utk kita smua yg prjuang kn 2garis merah 💪💪

3y trước

ye sis . kdg tu sy mnangis jgk . lma menunggu . moga stu hr nt kita dkurniakan zuriat .. Aamin

awak boleh amalkan doa, awak google doa untuk mendapatkan zuriat. dengan usap perut sebut ya khaliq, ya baari, ya musawwir. insyaAllah Allah akan bagi zuriat bila sampai masa nya. 🥰

3y trước

baik sis . trme ksh💞

smoga dipermudahkan segalanya.. insya’allah smoga ad rezeki sis.. jgn pernah mengalah dlm berusaha.. yakin percaya & redha Allah pasti akan berikan yg terbaik utk sis&suami..