Tambah Susu Badan

Ermm Normal Ker Saya Pregnant 35weeks Dahh Tapi Susu Tak Keluar Pown Lagi .. Sbb Kawan Saya Pregnant 17weeks , Susu Dah Mula Keluar .. Saya Risau Kalau Saya Takder Susu Atau Kurang Susu .. Ada Cara Tak Untuk Adakan Susu Atau Perbanyakkan Susu Badan ?? #firstbaby #bantusharing #seriusnanya #1stimemom #advicepls

18 Các câu trả lời

sy hari ke 2 lepas berurut br susu keluar. baby menangis non stop 1st night kat hosp. senyap bila tidur je. sy expect sbb lapar n xckup susu. smp kena marah dgn nurse sbb mintak susu fm. hari ke2 balik rumah panggil confinement lady utk urutkan. rupanya masa urut tukang urut tu kata keluar air jernih je. so, hari ke2 campur fm dgn bm smp hari 5 bila susu x cukup, after day 5 baru fully bf smp sekarang (1y6m). now dah mula sendu balik bila pam dpt 3-4oz je. so sy dah mula campur fm balik. my advise, cari confinement lady yg pandai urut utk keluarkan susu else kalau tak ada jugak boleh cuba campur fm dan bm. jangan hiraukan kata2 negative dr org lain dan psycho dgn kelebihan org lain. yg penting kita usaha dan tawakkal. rezeki setiap org xsama. 😉

Normal sis. Sy masa pregnant xde keluar langsung. Kena picit kuat2 baru keluar air jernih tu pon secotek je.. Kene rajin gosok n bersihkan. Utk elak tersumbat. Lepas bersalin until now bby dah 1month 20days. Alhamdulillah. susu kiri kanan boleh dapat 10z tiap kali pam. Jgn risau. Once baby keluar nanti kerapkan dia susu badan/pam utk stimulate kita punya nipple

3y trước

Sy gosok n lap pakai ni. Tp jgn gosok kuat². Agak² bersih dkat area puting tu. kdg pakai cotton bud nnti keluar lemak² putih mcm daki. Benda tu yg buat tersumbat

Kalauu sis mandii kerap urut bahagian susu. The n minta bantuan suamii pun lebih baik . Saya mcm tu jugaa waktu mengandung . Alhamdulillah rezeki usia kandungan nk masuk 7 bulan air susu dh kluar bila dh selesai beranak melimpah air susu . Bnyak kn makan makanan sunnah dn air putih sis . Dn susu juga sngt baik

35 susu x kluar biasa kan urut dari atas ke puting susu smpi kluar kerak2 susu yg tu sye bljar dari tukang urut masa baby kuar picit je trus jadi susu 🥰 dan kena things positif niat susu untuk baby jgn pasang niat xde susu ingt tu

sy masa pregnant pn x kuar susu.. risau jgk.. tp lps bsalin 4 hari bru kuar..sbb baby sy kena tahan wad so xde sentuhan baby pn x menyusu.. huhu.. alhamdulillah lh sampai skrg susu byk.. kdg sampai kuar dgn sdiri..

Awl sgt nk ada susu bdan. Yg kluar awl tu yg unik skit.. Lebih baik tggu kluar lepas brsalin nnti.. Sbb susu awl2 tu ada kolostrum yg bagus utk bby.. Dun worry nnti bersalin akan ada

normal puan.. saya dulu lepas bersalin 3 hari baru susu bdan keluar sampai bengkak susu sbb terlalu berat sngt.. nurse ada bagitau banyakkn minum air suam dn susu panas..☺️

normal je..sy 2hari lps bersalin baru ade susu..yang penting kalau boleh duduk bersama anak.. bagi je ank tu isap puting tu. bila die dh slalu isap.. inshaallah byk la susu nye

normal tu sis ... lain2 hrmon org .. yg pnting lpas bsalin insyallah kluar tu bila ank rajin hisap susu 😊

Boleh dah cari tukang urut yg pandai urut susu atau bole try pump utk rangsangkan kelenjar susu.