cara banyakkan susu dah kurang / xkeluar

hi, baby saya almost 2months. sblm ni mix breastfeed dgn formula sbb baby xpandai hisap direct. skrg susu bdan dah kurang dan hampir kering. soalannya, kalau susu badan dah tak keluar, ada cara tak untuk banyakkan balik?

12 Các câu trả lời

Sy mkn almond dgn susu kurma alhamdulillah susu byk ms pam..n cpt refill...every 3 hour pam or 2 hour...asalkn dh rs mcm otw nk bengkak or dh full letak milk collector siap2.. smntra sblh lg pam..nti sblh lg yg ada milk collector akn tadah susu yg sblh lg yg turun..nti combine dua2 nya dpt byk.. or sis g dkt ig noorfazila_bt_abdul_rahman dgn dr_norhayalactationcenter dia ada ajar kita mcmne cara nk bykkn susu..teknik tuk bykkn susu ms pam dan teknik pam..ianya sgt2 mmbntu

4y trước

Tuk bdn sy alhmdulillah...berkesan.. sbb sy try minum air tuk milkbooster xmnjd pd sy...try dark chocolate with almond+ air susu kurma.. alhmdulillah ok dkt bdn sy n byk susu..just try n error je sis mne sesuai ngn bdn kita..sy ritu try buat air milkbooster yg kurma merah mix goji + rosebud dgn gula batu... Dia biasa je..tgk kazen btl2 ok dkt bdn dia..lepas minum mmg boost..tp mcm sy mkn lain br dia boost..mebi stiap bdn berbeza penerimaan nye kut....mg d pmudahkn segalanya..aamiin

Sy bukan jual ye. Hehe. Sy testimoni. Dlu pon susu mcm segan2 nk keluar. Sy try maeyra ni. Ari tu sy beli dlubyr kemudian. Skang x tau la seller buat lg x concept tu. Try cry kt fb. Hope berhasil utk mommy. Aamin.

Mak sya bagi makan sup daun katuk. Atau sayur2.sya rasa xyah makan pil2 hormon macam2 kot sis jaga pemakanan je.Sebab pil tu x smua Bagus,takut jejas kan baby. Tapi just jaga makan air susu banyak pun.

sy mindset jer kat dlm kepala.. "susu aku nih bnyk ni.. meriah ank nk menyusu" alhamdulillah susu bnyk.. skrg ank dah 2 tahun lebih stop bf pon susu masih ada lagi..

Ada. Kena rajin pam atau bagi direct kat baby. Kena pam 3 jam sekali. Jangan putus asa walaupun tak nampak susu keluar. Lama² susu banyak balik. Good luck mommy

ad try makan roti jagung? org kata blh tmbh susu

5y trước

belum cuba lagi. boleh try lpas ni. tq

Konsisten pumping or breastfeed wlupun takde

minum susu netromum....follow fb iera aziera

Ni sis.. Try laa.. Msti ade yg serasi

Minum horlicks. Ataupun ambik milkbooster