Wean off tapi susu bengkak ada tips ka

Dah lbh 24 jam wean off tp susu dah bengkak cmna ya nak truskan atau suru baby hisap?

2 Các câu trả lời

awak nak wean off bukan secara drastik. mmg akan menyebabkan bengkak susu. nak wean off kena slow2 contoh baby selalu direct feed 6kali dlm sehari. kurangkan ke 4kali sehari. kemudian 2kali. rasa mcm breast nak penuh awak marmet. xperlu pam. itu pakar laktasi advise sy masa sy nk stop susu badan sbb pregnant 2nd baby

jgn biarkan susu bengkak x elok blh menyebabkan ibu demam nanti .. better pamkan tuam dgn tuala panas suam .. susu tu nanti leh bagi baby letak dlm botol ..