Usia dua bulan sudah tidak di bedong

Bun mau tany apa wajaar kalo tidur kakinya kaya gini gaakan knpa knpa?

Usia dua bulan sudah tidak di bedong
31 Các câu trả lời

gak papa Bun. anak ku bedong 1 Minggu doang. Alhamdulillah sekarang udah 14 bulan dan jalannya normal. bedong kan fungsinya untuk menghangatkan

bayiku cuma 5 hari dibedong, dia ga betah dan lepas terus bedongnya. Pas dilepas dia gerakin tangan dan kaki lebih leluasa dan jd jarang rewel

wajar.. kaki bayi emang gitu bentuknya bedong BUKAN untuk meluruskan kaki... tapi cuma untuk menghangatkan bayi.. jangan salah kaprah

bedong cuman menghangatkan bund.. anak saya yg pertama cuman nggk ada sebulan dibedong.. pakai gurita pun sampek puput pusar aja..

gpp kok bund... ank q ja dbedong cma plg dri bidan.. smpe drumah aq Lpas bedongnya.. dibedong khn biar MRSA hngt ja si bayinya..

Gapapa bun anakku dibedong cuma semingguan aja dan anaknya juga lebih suka gak dibedong kalo dibedong ngamuk😁

anak ku seminggu udah lepas bedong .. kalo dibedong bukannya tidur nyenyak malah nangis ..

Normal kok. Bayi sehat kakinya memang flexi (menekuk begitu) kli tidur telentang

gak ap2 bu. anak ku aja 2 minggu udh gk pake bedong. jd ku pakein sleepsuit aja

Wajar kok bun anak aku juga begitu, kakinya masih posisi bawaan saat diperut