Pjj and pregnant

Boleh bagi semangat untuk saya? Saya pjj dengan suami Tapi bukanlah jauh sangat, cuma kerja suami berat dan kalau nak ulang alik kesian suami keletihan. Risau jadi apa2 dalam perjalanan pulang So faham2 jela, nak reply whatsApp pun susah juga Kerja berat, rehat tu mmg betul2 rehat Waktu pregnant ni emosi saya cepat sgt terasa Sikit2 nangis, teringat je menangis Tengok orang lain dengan suami pun rasa sedih Boleh ibu2 atau bakal2 ibu atau isteri2 yg sedang pjj share dengan saya, macam mana nak handle emosi? Saya risau kalau selalu menangis, anak lahir nanti kuat nangis jugak 🥲 org kata lah mcm tu...

25 Các câu trả lời

Kalau mcm sya , sya ckp dgn suami sya wassap diari seharian sya dgn dia setiap hari .. kira nya update dgn dia laa apa yg sya buat seharian tu .. mcm seolah2 kita ckp dpn2 dgn dia bercerita bagai .. slalu update sblm tdur sbb siang tu sibokkan diri dkt rmh dok ubah itu ini laa , kemas apa yg ptt laa , tgk tv , lipat baju , gulung popia 😂 buat benda yg mmg blh sibukkan diri .. kira nya buat mini projek laa .. then update laa dkt suami segala aktiviti seharian tu x kira laa situasi tu lawak ke , sedih ke , marah ke nama pun diari kan 😅 jgn tgk life org lain , kita fokus life kite je .. fokus nak baby membesar sihat , tunjok dkt anak yg kita ni kuat .. walau perit dlm hati tu , tpi tu hanya nak bagi kita lebih kuat kalau kita semangat .. jgn biar down tu kuasai diri .. emosi blh effect pembesaran janin .. kita jaga amanah dgn baik , in shaa Allah 1 day kita dpt benda yg baik .. jadi try stay positif , jaga diri and baby , jaga kesihatan 🌷

2y trước

sy pjj dgn husband dr 1st pregnancy lg awak. monthly checkup dkt kk pon g sendiri. masa bersalin husband blik dlm 2mggu je. pastu sy handle baby sendri. pergi checkup baby pon sendiri je. sekarang pregnant 2nd baby masih pjj dgn husband juga

emosi ibu hamil..jgn terlalu layan sgt SIS..fkir suami xde cri rezeki untuk kita dgn ank...kuat kn smgt semua kena berdikari sdri..sy PJJ jgk sebulan brpa kali je blik tu Klau ada kja area2 umh...tp setiap pg masti wsp blas cpt lmbt tu biasa dh tahu dia tgh kja...MLM CM mna pun masti wsp walaupun ucp slmt mlm..suami sy driver lori lg hri2 risau nk2 Klau dia dpt Oder jauh2 hanya mampu doa je...kena kuatkan smgt...sy mula2 pregnant dh kena thn wad dgn suami xde dlm hati terdetik sedih tp kuat kn smgt fkir dia kja jauh time tu xnk dia risaukan kita sgt.. walaupun dia ckp nk patah blik sy cuma ckp semua nye ok xpe je teruskan kja..tp awal2 dia ckp nk bersalin dh mohon cuti teman wife dia bersalin 🥰🥰🥰

Hai! Saya pun sdg pjj dengan suami dan memang susah sangat nak jumpa suami atas faktor kerja dia. Mmg kami tidak berhubung atau call 24/7 mcm org lain, tapi suami akan pastikan dia whatsapp saya setiap pagi wish morning atau malam sebelum dia masuk tido sekali. Kalau saya tak terima any ws, saya yg akan ws dia dan bagi kata2 semangat utk dia mulakan harinya. Mmg sedih kalau nak diikutkan, tapi bila kita tahu suami kita dlm keadaan yg baik, sihat dan berusaha cari rezeki utk kita dan anak yg bakal dilahirkan saya dah cukup happy. Emosi org mengandung ni mmg susah nak kawal tapi inn shaa allah semuanya akan dipermudahkan. Jangan stress2 okay mummy, daddy tgh fight utk kita dan baby tu 🥰

saya pun pjj jugak.. dr baby 17 weeks smpai 37 weeks.. skrg sy 25 weeks.. x sabar nk tggu suami sy hbis pjj.. smoga lpas ni xde pjj dah.. hari2 suami sy akan call pg tghri ptg dan mlm.. call asal ada je sbb suami penat.. paling lama sejam paling kjp seminit.. mmg akan sntiasa call bg smngt sbb bukan kita je sedih sy percaya suami mana x syg bini dia kan nak2 skrg tgh preggy 🥰 yg pntg jaga emosi jgn asyik cari gaduh je 😂.. sy akan wasap suami pg keje balik keje mkn apa semua yg terjadi dlm hidup sy lpstu nnt tiba waktu call suami akan cakap dia ada baca cuma x smpt nk taip.. jaga hati jaga mata jaga diri.. sy doakan semua yg pjj ada sinar harapan duduk skali🥰🥰

Dlm tempoh hamil ni, sibukkan diri dgn membaca dan tonton ilmu kehamilan, penyusuan susu ibu , cara mententeramkan dan menidurkan anak dan lain2 tentang penjagaan anak. Jadi, kita tak ada masa nak feel sedih, nak bandingkan diri dgn org lain. Buat apa yg kita suka, nak riadah ke, window shopping ke, tonton series ke, atau berbual dgn sesiapa yg kita selesa. be a happy mom dan tenang ya! kena kuatkan semangat, nnt kita perlukan kekuatan urk menempuh cabaran baru Semasa kehamilan, bersalin, post natal, mengasuh anak dan lain2 🤲🌻

Saya dari kahwin 2019 sampai sekarang pjj sis. Pregnant 1st dengan sekarang 2nd. Masa 1st tu memang lah emosi sikit. Tapi betul lah tu sis. Bila kita asyik nangis nanti anak kuat nangis. Sebab yang 1st gitulah 🤣🤣 so yang 2nd ni saya jadi gagah perkasa sikit. Masa anak 1st lagi lah. Dengan pkp bagai. Lepastu masa bersalin pun sorang sorang husband tak boleh teman. Senang kata semua sendiri. Saya harap sis pun kuat tau. Biasa lah emosi sikit sikit tu. Tapi jangan kerap nangis okay. Kena kuat untuk anak jugak tau. Semoga dipermudahkan segala urusan sis 🥰

2y trước

Hhaahahah sama lah kita. 🤣🤣 now tengah pregnant 2nd nak masuk 20w. Masih lagi pjj. Anak pulak dah lah jenis ngempeng. Kadang datang time saya jadi singa tu Allahhu 🤣🤣

hi awak sy pjj dgn husband dr 1st pregnancy lg. husband kl sy penang. balik monthly je. masa sy bersalin baby 1st pon husband balik dlm 2mggu mcm tu. lepas tu semua sendiri. monthly checkup msa 1st pregnancy pon sy g sorg2 ja. ni continue 2nd baby masih juga pjj dgn husband. due bulan 1 tahun dpn. mcm sy kalau husband busy mcm mna pon sy akn text dia inform apa sy buat. apa perkembangan baby. sy akan hntr gmbr. xkisah la gmbr mkn ke. vd baby gerak2 ke. kalau dia free kmi selalu je vd. awak xperlu tgok life org lain.

awak buat krja lain kat rumh bagi awak tak ingt rasa sensitive tu sngat mommy .. saya juga jauh dari suami sbb suami bkrja..suami di johor saya di sarawak dgn kandungan 29w 😅 awak sbar je .. sbb bnyk yg sma mcm awak.. klau sya ..sya main game ..tgok crta ..buat krja rmh ..bersembang dgn member di ws ..awak kena pcya diri utk jaga emosi awk..ni lambat lagi bila nak jmpa suami ..mmpu vdeo call je..msa bsalin nnti suami balik kjap..pastu tahun dpan bulan 6 bru suami ada balik lagi ..

cuma nak cakap. Allah dah aturkan,, hanya org yg mmpu sahaja diberikan ujian untk pjj nii.. jd sis ni kategori tu lahh.. kuat semangat,, hebat,, superb.. in shaa Allah ada rzeki yg lbih lg pd msa akan dtg.. ikhlaskn hati.. bersangka baik.. btw,, saya pjj dh 2thn.. jarak perjalanan 6jam untk smpai dkt sya.. kndungan first pernah gugur,, alhamdulillah rezeki Allah.. prgnnt lg.. dh selamat lahir pon baby.. skrg dh nk masuk 6bulan..

Saya pon pjj dengan suami. Suami di labuan, saya di kuantan. Waktu kandungan umur 10W suami dapat notis pindah ke labuan. Saya masih bekerja dan alah yang teruk. Duduk seorang di kuantan, jauh dari suami dan keluarga. Sekarang baby dah masuk 20w, alahan baru mula nak baik. Sepanjang suami di labuan, agak emosi sebab semua kena buat sendiri, dengan alahan lagi. Tapi alhamdulillah Allah mudahkan. InsyaAllah kite semua boleh laluinya💪🏼