Dexa Injections

Blh kongsi pengalaman ambik dexa injection.. (suntikan matang paru² baby)

19 Các câu trả lời

Saya bersalin masa 37w n kena cucuk dexa 2 dos. Dari pembacaan, ramai yang kata sakit sangat sampai saya takut doc nak cucuk. Sebenarnya bab sakit ni bergantung pada individu tu. Ada yang jenis tahan sakit dan tak tahan sakit. Pada saya, sakit cucuk dexa macam cucuk kancing gigi tu. Sakit contraction lebih sakit pada saya. Apapun semoga dipermudahkan sis

Mungkin lain org lain penerimaan rasa sakit tu pd badan...bg saya mcm sakit cucuk kancing gigi tu je la..kene cucuk masa admit hosp.sbb ade bleeding sikit time 33weeks, siap kene masuk insulin sbb lps cucuk tu nurse buat bsp jd bacaan gula tinggi so stay la 4hr...skrg dah 36week...lps raya insyaallah bersalin

Saya ambik dexa Masa pregnant anak ke4. 2 Kali dia bg. Sb rekod kelahiran semua pra matang. Drp no 1-no 3. Paling awal no 3. Baby prem 33week dah lahir . Alhamdulilah besok boleh discharge hospital sb baby dah boleh buat semua. Berak Dan kencing. Doktor kata dia hebat sb lahir awal dia kuat alhamdulilah.

2x Dr inject. 1st tak sakit dan x rasa apa. 2nd jab sakit but bearable. Cumanya sakit tu dalam 1 week jugak. Kaki kebas. Mungkin depends pada tiap2 individu. Sebelum ambik dexa injection ada baca few articles mmg katanya sakit. So masa dpt injection tu sy dah mentally prepared 😂

Doc bagi 2 dos. Biasanya dos kedua 12 jam lps dos ptama. Apa yg sy nak kata dua2 injection tu adalah injection plg sakit smpai bole keluar air mata..serius sbb doc bgtau ubt dexa tu dia lebih pekat bila masuk dlm badan rasa panas je..cucuk kat punggung ye.

4y trước

Lps 36w xpyh dah

Baru kena inject 1st dose dexa, masa masuk ubat tu rase fuhhh sakit menyucuk2, tp lps 5mins cmtu, bleh dh jln cm biase.. Ikutkn sy mmg jenis x tahan sakit, so far ok lg ni, x tau la 2nd dose ni cm mne..

Ada la rasa sikit sakitnya. Set minda rasa tak sakit. Saya kena 2 dos at 38 weeks. Ok je sis. Baca pengalaman orang macam sakit sangat bunyi nye. Tapi sebenarnye tak sakit sangat. Don't worry sis 🤗

Sy kena mse 37 week. Bg sy 1st tu sakit sikitla dr yg 2nd but still boleh tahan.. Lepas cucuk tu rasa kebas dlm 5 min camtu je then okay da

Sy kena ms 37w. Sakit smpi menangis. Tp kuat juga demi anak. Kena tahan la sakit mcm mana pun. Smg Allah mudahkan urusan awk

Sy br je Lepas inject dexa..lain Bdn lain penerimaan,sy X rs sakit atau rs X selesa Lepas inject dexa,semua ok je.. alhamdullilah