Suntikkan Dexa & bersalin around 37-38w

Salam mommies semua apa kabar? Nak tanya pengalaman mommy yg pernah disuntik Dexa bagi matang paru² baby pada minggu ke 37(awal) dan bersalin masuk 38w. Sakit tak atau ada apa2 kesan kalau kita dah disuntik? Saya kena bg keputusan utk setuju suntik Dexa isnin depan ni.

2 Các câu trả lời

wsalam, dulu anak first saya pernah kena suntik dexa pada 35minggu, sbb covid, dr takut perlu bersalin awal, dia ada 2dos, cumanya sakit sngat bila ubat yang disuntik masuk, efek sampingan rasanya tkde

Doktor nak suntik dexa pada 37 weeks ke? Boleh tahu sebab apa?

1mo trước

Faham. Pelik juga doktor nak suntik dexa masa kandungan 37 weeks. Saya tak berani nak beri pendapat. Better awak further discuss dengan doktor awak.