betul ke ??

Betul ke orang kata kalau mngdung anak perempuan suka mkn makanan manis . Dan betul ke kalau mengandung ank perempuan ni mual teruk di awal pagi ? Ada tak yg mcm ni jgk tp keluar2 anak lelaki? Suami sya teringin nk anak perempuan tapi macm mna nk cam ye ?? Utk mumy mumy yg tahu share skit

56 Các câu trả lời

SETENGGAH ORG CKP LAIN.... SETENGGAH ORG CKP LAIN I PIN KELIRU SIS SEBAB I PIN PREGNANT JUGA ANK KETIGA NAK BABY GIRL I TANYA KAT ORG YG BERANAK DIA ORG DUA2 SAMA JUGA SEPARUH LAGI CKP MUNTAH2 BANYAK SUKA MANIS LAH ITU LETIH LAH MALAS LAHEHEHEHE

5y trước

Tapi ank pertama dgn kedua suka makan masam2 je tapi kali ni nak makan coklat je dgn benda manis je....

Saya preggy anak first aritu mmg suka makan manis2. Mmg keluar pun baby girl. Skrg nak masuk 3bulan dah baby saya. Saya x amalkan ape2 pun nak dpt baby laki/perempuan. Sbb xkisah pun jantina ape asalkan baby sihat ☺

5y trước

Oh bby dah besar .

Sya pon cm sis, perasaaan excitet nk tau jantina baby debar2 plk😅.. Kdg2 nk percaya mitos ni 50/50 je🤭nma pon suka2.. Ade yg kebtulan btl ade yg sebaliknya☺️ape2 pon syukur dgn rezki allah beri kn sis❣️❣️

5y trước

Ha ah sis terlampau excited dh rsanya nk tahu jantina baby . Mtk2 hasrat tercapai .. tp dh dikurniakan anak ni pn bersyukur org lain masih lg ikhtiar kan . Alhamdulillah sis ... Sis dh brpa bulan?

mitos je sis . saya suka makn coklat . aiskrim . semua yang manis2 tapi dapat lelaki . lain org lain pengalaman sis . jangan percaya . scan jugak dapat tahu gender . kalau ikut sangat mitos . sampai bila2 takda jawapn y pasti

5y trước

Ha kan . Tula lpsni dah xnak percaya dh hahahah😆

Tgok org juga...x smsti suka manis nanti lahir baby girl, sometime yg lahir kn baby boy pun ada yg suka mknan manis.Kalau nk Tau jantina lebih baik scan dkt klinik swasta sbb dorang punya scan tu clear Tak mcm dkt kk.

5y trước

Ohhh mcm tu ye ? Agak2 kalau 15week dh boleh scan ke tak sis dkt swasta?

Anak ke2 sy dlu..ramai ckp baby girl, scan pun ckp girl, sampai dah beli baju² baby girl. Sebabny tanda² yg mcm di nyatakn la, tapi yg keluar baby boy. Harap² yg ke3 ni rezeki baby girl la. Aamiin😊 dah 2boy

5y trước

Aamiin..

Kalau orang tua2 tgk perut. Kalau kedepan tu lelaki. Kalau macam melembang sikit kira tak bonjol kedepan sangat tu anak perempuan. Tapi mak saya pun mcm tu, perut melembang dpt baby girl.

5y trước

Takde nenek dah sis. Dah arwah dah. Mase saya sek menengah dulu laa dia rajin cerita. Jadi bila dah preegy ni kita jadi ingat balik. Kebetulan mak nenek saya tu bidan. Jadi byk benda laa dia tahu. Orang dulu nak mudah beranak macam2 amalan pemakanan diorang. Perut 8 bulan boleh start makan telur ayam kampung. In shaa Allah senang & rajin baca quran.

Sy spnjg pregnant kali ni mmg suka manis2... Ingt n gegurl, tp bila dh scan dr 1st time(20wk) smp la smlm (34wk) mmg sahih boboboy...mmg dia tnjuk 😅...umi redha dh dpt boy lg...😊

5y trước

Tq😊

Pd akk x de beza pasal makn ni dpt laki or perempuan..alahan pun sama .x de beza..yg beza bentuk perut akk..laki pastu bunjur ke depan..perempuan leper n lebar ke tepi..

5y trước

Lambt lg sbb akk br 7w..due 30hb 7 2020..most welcome..ni preggy ank ke 7..akk ada 4 laki 2 perempuan..

Tak jugak.. ikut pengalaman masing2 la.. mcm sy time pregnant suka je makan manis, takde morning sickness langsung. Keluar bebiboi... mmg instinct kuat rasa bebiboi..

5y trước

Ha ah kan . Kdg2 xblh percaya sgt mitos ni . Mkn manis je ank perempuan . Elok2 je org lain mkn manis tp pregnant bby boy 😆