mitos mengidam

betul ke orang cakap kalau selalu mengidam benda manis, anak perempuan. kalau benda masam, anak lelaki. ni mitos ke atau memang betul jadi?

2 Các câu trả lời

Saya tak pernah mengidam selama mengandung anak pertama & kedua. Tapi food preference saya berbeza mengikut kandungan. Masa pregnant si abang, dari awal mengandung saya kuat makan asam. Harihari makan asam sebab lidah saya nak & memang kecur tiap kali nampk mangga muda. Tapi masa mengandung no 2 perempuan, dari awal pregnant saya suka makan benda manis. Harihari request air chocolate dengan husband. Saya cuba makan asam masa pregnant no2, tapi tak boleh telan. Lidah saya takleh terima. 😂

1y trước

saya sekarang ni pun kuat mengidam benda masam. semua makanan mesti nak benda masam. kalau saya try nak makan benda manis, memang tak masuk. memang lidah auto reject

mitos