nak tahu

Betul ke masa hamil 8minggu. Buah anggur x boleh makan kenapa yer..

31 Các câu trả lời

A ahh ,masa mula2 mgandung pun mak mertua tk bg saya mkn .katanya masih bru lagi ,nti tk jd anak . akan jd ketul2 mcm buah anggur tu dan bole gugur . Saya tk sure tp masa tu duduk dgn mertua jd ikutkan jelaa .cucu pertama kan .kne jaga elok2 .pd saya dlm bnyk2 buah nenas je saya tk mkn yg lain saya bedal je .hihi

5y trước

Sama mcm mak mertua saya..

7. Anggur Anggur kaya vitamin A yang bermanfaat bagi menstabilkan tahap metabolisme. Anggur juga mengandungi asid folik, kalium, fosforus, magnesium dan natrium yang baik sepanjang kehamilan. Sumber lanjut https://www.hmetro.com.my/node/165974

saya semua buah saya bedal , bukan tkat buah je makanan2 pun semua saya bedal😂nenas tu pun saya mkn tp sikit je lah sebb tringgin hehehe , tengah preg mkn jelah apa nk mkn nnti tengah pntang tkleh dah

5y trước

Yup.haha.. Mak sy pun ckp.. Nk mkn ppe mkn je...dh pntng nnti bru xleh mkn itu la..ini la

Klau mil awk xbg jgn mkn dpn dia kalau rsa tringin sgt mkn je dlm bilik huhuhu Mcm sy jgk buah mangga pon org tua larang makan Tp sy mkn je bla sy nak sbb y tu je sy tringin msa prgnant

Sy pon pnah dgr jgk...dsbbkn kte nyer buah anggur nie guna bhan pyembur untuk mjge nye supaya buah tu thn lama dan tidak rosak...tpi kne cuci betui2 bersih la...doc ckp bole...

Saya dri awal mngandung sampai skrg itu mmg makanan sampingan saya dh.... snack saya pon 🍇 ...Alhamdulillahh...ok je...mungkin MIL awak tkot batuk kot....

Blh mkn tp berpada2...hampir semua buah blh mkn..tp dgn kuantiti sedikit dlm 1 hari..nenas n durian je tkt nk mkn klu trimester pertama..

Habis tu kismis x blh mkn la... Dari anggur jadi kismis... Kismis salah 1 makanan terbaik waktu hamil.. Xde sebab la x blh mkn anggur..

Durian? I minum. Air kelapa dulu. After that I makan durian 4,5 ulas. OK tak.. Baby 9 moths

Dapat sumber dari mana anggur xboleh makan tu? Try tanya dari sumber yg cakap tu