Rasa Kontraksi sebelum Melahirkan

Berapa lama anda bertarung dengan rasa kontraksi sebelum selamat melahirkan Si Manja? Mesti ada yang sekejap dan pastinya ada yang berjam-jam. Cuba share sikit kat ruangan komen!

Rasa Kontraksi sebelum Melahirkan
77 Các câu trả lời

Contractions berlaku start malam dalam pukul 10 tp baru 4-5 cm bukaan. Around 1 am kuar darah mengalir non stop akhirnya tolak ke labour room. Proses pecahkan ketuban utk cptkan bukaan dan akhirnya slmt brsalin jam 3 pagi cmtu. Jadi brsalin awl dari due, 38 minggu sudah selamat.

3 hari tahan sakit contraction sakit ya amat . alhamdulillah allah angkat sakit tuu masa nk bersalin . tak rasa apa langsung . jahit pun tak sakit . gunting pun tak sakit . pasang tube kencing pun tak sakit . time nk beranak tuu tak sakit langsung 🥹 #anak pertama

tiada Rasa contraction..bukaan sudah 2cm..las2 berhari² dekat hospital.. ketuban di pecahkan 😂😂terus bukaan 7cm tapi ambil masa 16jam juga😌😌takut baby lemas terus tolak ke ot untuk emergency czer..syukur baby sihat..trauma sudah mahu bersalin🤣🤣

40weeks.. pukul 11pagi check 2cm.. stay kat ward Sampai Malam pukul 2pagi Baru dapat 6cm... terus pecahkan air ketumban rupanya baby dahh berak dalam perut... cepat ditarik masuk LR Alhamdulillah dapat beranak normal and Anak selamat dah sehat sepenuhnya..

10 jam.. mula² tu xda brp sakit tpi start sakit terlampau smpai nak mampus tu time subuh².. smpai laa jam 10 am baby girl sy selamat dilahirkan... kesan slps beranak pening kepala sma sakit mau duduk sbb ada jahitan

38 jam intense contraction .. On epidural so bolehlah rest 4jam sebelum induce drip pastu rasa balik contraction yg SAMA mcm sebelum epidural tu lebih kurang sejam lepas drip keluarlah seorang anak soleh.. 🥰

sy induce drip 2 botol.menanggung sakit kontraksi 10 jam.tambahan pulak baby besar..sangkut kepala baby memyebabkan pundi kencing saya terkoyak..lepas 10jam menahan sakit baru baby berjaya keluar seberat 3.6kg

kena induce pastu kena bedah kecemasan sbb baby denyutan jantung baby laju,risiko xpose time tu... tawakallah je...asal baby selamat... Alhamdulillah dah masuk 6bulan sekecil ni...cinta hati ibuabah

3 pagi 28 februari start kontraksi manja2 ,, 11 mlm start sakit kuat ,, 4.25 subuh 29 februari 2024 slmt brsalin normal 3.2kg 39w2d💕 40w spatutny serah diri sbb gdm tpi bby tlg mma ny 😘

Tak silap dlm masa kurang dri sejam mcmtu masa nk bersalinkan ank kedua. Sbbnya dri lps subuh dah sakit contraction dan dlm pukul 11pg dah keluar tanda. Smpi jer hosp bukaan dah dlm 5cm