Pengambilan Makanan Pedas dan Kontraksi

Betul ke kalau makan makanan pedas waktu hamil boleh mencetuskan kontraksi? Boleh jadi betul, boleh jadi mitos juga. Apa pendapat anda, Mummy? Share sikit dekat ruangan komen!

Pengambilan Makanan Pedas dan Kontraksi
20 Các câu trả lời

alhamdulillah nk masuk second nih tidak ada apa2, moga dijauhkan la cuma perut sendat sbb makan bertambah kadang 3 pinggan 😆Smpai terkejut sbb baby dalam memusing2 dan buat SmackDown kat dalam tu agaknya 😂 alhamdulillah moga baik2 saja .. mmg dari sblum kawen dan mengandung mmg kuat pedas

8mo trước

haa yeee 3 pinggan 😆😆😅 mcm tak percaya jugak tapi tu la tambah .. mgkin sblum ni tak lalu makan nasi sesudu nasi pun tak habis , skrg da bleh makan selera dia lain mcm 😅😅

Xpedas xngam xselera😭. pedas sedap, menambah² makan lgi² nasi kering xberkuah. ad lauk+sambal onz terus selera. tapi mkn pedas gtu la, pedih ulu hati wak. tpi ttp xtinggal pedas tu. Bila mkn pedas anak dalam perut aktif ler juga. mgkin mak makan menambah. harap xde pape..🤭

ikut badan ... saya time pregnant tk suka sgt mkn pedas .. tpi kdg2 ada makanan suami kata pedas ,tapi saya mkn tk rasa pedas pon 😅 yg pasti makanan yg ada byk rempah / perap tk berani ambik ... semput 🤣🤣 so far tkde mknan yg jdi punca contraction lgi

Saya kuat makan pedas kandungan no 2 ni..kalau xde rasa pedas tu..x selera rasanya..tp alhamdulillah xde kontraksi ape2 pon

8mo trước

tu laa..sy xprnah makan megi ramen tp preggy ni dh 3x makan...die punya rasa nak tu haha..tp skrg x mkn dh ramen..mula2 aritu je rasa nk makan..skrg makan pedas pon kalau makan nasi putih..kicap..telur pon nk ade cili jgk😂

alhamdulillah sy preg kali ni suka mkn pedas..tp pedas yg x terlalu pedas..masih mngawal pedas.. yg rasa pedih ulu hati.. semoga byi dlm kandungan baik2 saja..

sy takboleh takda pedas,kalau makanan tak pedas sy gigit cili api buat ulam..skg tgh tunggu hari ramen pun sy bedal walaupun pedas

Saya anak first sampai anak kedua suka makan pedas. Tapi nk kata jd kontraksi tu tkde pun, just perut jdi tegang sbb terlalu kenyang😂 bby pun jd aktif

mcm saya mmg favourite gila pedas . sampai makan apa pun susah nk rasa pedas , tapi effect masa beranak , ada buasir sampai biji tu kena jahit 🥹

X mngndung mmg x mkn pedas tp dh mngndung ni wajib kene pedas sbb blh lwn rasa mual tu. Ade la sakit perut sikit2 tp so far ok je

betul2.. sye dua kali try mkn masakan berlada.. pagi esok cirit birit plus rasa mcm contraction.. sejak tu dah tak berani nk mkn pedas.. 😭