Rasa Kontraksi sebelum Melahirkan

Berapa lama anda bertarung dengan rasa kontraksi sebelum selamat melahirkan Si Manja? Mesti ada yang sekejap dan pastinya ada yang berjam-jam. Cuba share sikit kat ruangan komen!

Rasa Kontraksi sebelum Melahirkan
77 Các câu trả lời

1st birth natural 6jam. 2nd induce 6jam. 3rd longest hour 21jam-no tear n big bby. 4th 2jam semua duration teran paling lama 30minit.Paling cepat 13min yang 21jam tu. Alhamdulillah

A..pkul 7mlm da rase kuat contraction 5min .. sempat balik uma sat pkul 8mlm 😂 mak bg mkn 2 suap je bole ..pastu terus p hospital..pkul 10.40mlm lahir la hero ummi🥰

C. Almost 48hrs. Induce 3 kali. Ubat 2 kali, belon sekali. Kalau lepasni ada lagi rezeki nak beranak, mohon sangat keluar natural tak perlu induce. Serik sangat 🫠

3pagi start kontraksi manja2.. 2pm kluar tanda .. 5.57pm kluar la seketul baby girl yg comel.. kenangan 12 Feb 2024. 3.5kg 40w4d bersalin normal alhamdulillah..

Saya 3 hari contraction dari 1cm. Hari ke tiga tengah hari 6cm, tolak LR, jam 5:25 keluar seorang anak lelaki yang terus kena masuk NICU selama seminggu 😌

08/05/2025 sy lahir ank ke 3 kna czer dgn rsiko darah tinggi, sungguh mncbr msa mgndung kn ank ke 3 czer dlm kdaan sdr2 wlau pn kena bius..

masa bersalin ank pertama 4jam dari 2cm k 10cm (35w6d) masa bersalin ank kedua 3jam dari 1cm k 10cm (38w)

Masa anak 1st 2 jam contraction selepas doc pecahkan air ketuban ..lepas tu bersalin.. harap anak 2nd ni pun dipermudahkan juga..Aaminn

My water broke around 10.30 am. Contractions start 11 am. Lepas tu layan lah sampai jam 3 petang. Sakitnya hanya Allah je tahu.

a. doktor pecahkan ketuban. lrpas ty kontrakdi bermula. mula dari 10 kinit sekali. lepas tu 5 minit sekali and makin kerap.