Due 28/04/2024

Hi belum ada tanda bersalin lagi. Lagi empat hari due 😢 kita pulak ada gdm.. camna nk bagi bukaan jalan berbuka? Dah mcm2 buat kerap jalan, senaman, jalan itik.. mommies semua help.. tak nak nanti p serah diri sebab doc dah bagi tarikh awal sehari due..#bantusharing

22 Các câu trả lời

Banyakkan berjalan. Saya dlm seharian tu sakit dan bukaan drpd 0.5cm-1cm-2cm-4cm-5cm-8cm terus push. Natural contraction. 9minit dlm LR. 4-5kali push, 4jahitan (gunting anak pertama). Mudah beranak takde rasa sakit. Contraction tu mmg 1000/10 sakit. Asal sakit contraction je bawak berjalan. Bila tak rasa sakit buat kupu2. InshaaAllah bukaan cepat. Saya beranak 38w pergi pac sebab perut mengeras je. Takde tanda2 lain. Btw saya gdm, saya terus serah diri sbb fikir anak dah matang, nak beranak normal dan takut 39-40w anak makin besar. Hehe 38w pun dah 3.4kg. Dan saya mmg doa byk2 dan pujuk anak keluar masa 38-39w. Alhamdulillah anak bagi kerjasama. Hehe skrg dah 2bulan 6.2kg. Semoga urusan awak dipermudahkan. Fikir nak jumpa anak je dan kuatkan semangat. Cepat beranak cepat hilang sakit hehe