HARI KE23 BERPANTANG saya masih batuk² dh hmpir 2minggu, ada tips or bole mkn ubat batuk?

Batuk² berpantang bersalin Czer

11 Các câu trả lời

Haritu sya 37 weeks preggy terkena batuk teruk wit sakit tekak 1 minggu sudah. Doc bagi ubat Prospan (but any ivy leaves cough syrup pun boleh sama saja tu) then pesan ambil 2000mg vitamin c, 1 in morning, 1 at night (I ambil Hipoten C waktu tu) Cepat sya baik. Kalau waktu preggy I boleh consume, mummy pantang pun lagi boleh makan 😉

Pn blh rajin kan berkumur selalu n buang kahak selalu. Pastu kumur dgn mouthwash mcm listerine ke.. in shaa Allah membantu.. sy baru kene covid, Alhamdulillah batuk dlm mase seminggu je hilang sy amalkan mcm ni.

Boleh ambik ubat batuk tapi dgn kebenaran doktor. Sy batuk teruk lepas bersalin, sy pergi klinik swasta ambik ubat. Lepas beberapa hari tu dah ok.

sy mse operet pn batuk LG.abis baju dokter kne darah.hehe..mse pntng pn sama.sy cme minum air panas suam.sapu minyak kat dada.

Sis try bawang putih rendam kan dalam madu buat lebih blh simpan dlm peti sejuk mkn 2 ke 3 jam sesudu 🥰

kalau air lemon tak sembuh, cuba amalkan minum air santan fresh. minum 120ml dulu mcm mana.

Ubat batuk better refer doc mana yang selamat untuk ibu menyusu

Sis batuk da ok ke.. Sy batuk lame

brpntang boleh je amik ubt batuk.

minum lemon kosong sis