kenyang

Bagaimana hendak tahu bayi kenyang susu ibu? Bayi saya kerap menyusu tetapi sekejap2 dan terus tidur. Adakah itu tanda dia kenyang?

1 Trả lời

Baby saya selalu menyusu sampai tidur , selagi dia tak lepas puting , maknanya dia nak lagi so bila dia tertidur saya usap kepala bagi dia terjaga atau tarik puting sikit , kalau dia sambung hisap saya biar kan dia hisap dulu . Kalau dia dah kenyang nanti dia lepas sendiri .

5y trước

Kalau dia hisap sampai tercungap sikit tu maknanya susu awak keluar laju , kalau macam ni kadang dorang hisap sekejap je sebab dorang dah minum banyak . Anak saya kadang sampai tumpah tumpah susu keluar dari mulut . Tapi selalu bila baby dah kenyang nampak baby dah puas dan muka tenang