nak tanya

Salam..bagaimana kita nak tau kalau bayi kita tu kenyang kalau bf sepenuhnya tanpa susu formula..

6 Các câu trả lời

Baby kalau kenyang selalu dia akan lepas kan puting tu tanpa dipaksa dan akan tidur lena . Anak saya selalu kalau dia bunyi sikit je saya offer je puting , kalau dia nak dia hisap , kalau tak nak saya simpan balik . Sampai sekarang pun dia menyusu malam sebab kalau ikutkan baby after 4m akan tidur malam tapi maybe sebab dah terbiasa kot , kalau dia terjaga saya pun akan terjaga and terus offer dia susu

Berat badan baby makin naik, ketika mnyusu dia tak meragam

baby akan lepaskan sendiri puting tu. tidur pun lebih lena.

Dia akan lepaskan puting tu dan tidur

lepaskan puting dan terus tidur

pampers dia berat lepas 3,4jam