Baby tidur kejap dan tak deep sleep

Baby sy baru masuk sebulan. Seminggu ni dia tidur tak lama kurang lebih sejam je.. contoh menyusu 10am, 1030am dia dah terlelap, 1130am dia bangun. Adakah ini normal je? Lepas tu sepanjang tidur dia active sleep je, menggeliat setiap 3-5min, kadang berbunyi.. tapi tidur.. dia xmasuk deep sleep.. tumbesaran dia boleh terganggu tak?

2 Các câu trả lời

Puan boleh follow page fb baby language..... kt sini banyak sgt saya belajar pasal newborn. Ada banyak sebab kenapa baby xtidur lena. Kalau ikut kitaran newborn tdo, 30-45 minit tidur tu normal..... Puan kena tahu masa tidur, masa berjaga, teknik cuddle semua tu.

Ni tidur siang je ke? Tidur malam macamana? Kalau cukup waktu tidur ikut tumbesarannya, OK je. Ada sleep tracker dlm ni yg bntu pantau waktu tidur baby