Anak kerap sedu (hiccup) dan susah nak sendawa (burp) lps menyusu

Baby saya br 2 minggu. Paling lama brp minit baby sis semua ambil masa utk burp slps menyusu? anak sy mcm agak susah nk burp, kdg2 mudahla. kdg jenuh tepuk sampai dh lena.. tp end up dia akan luah balik susu tu (sikit) xlama kemudian bila kita baringkan. pastu setiap kali lps nyusu mesti dia sedu wlpun dh burp.. nk susukan semula dia dh kenyang dan xnak dh. camne cara ibu2 hentikan sedu baby? tq

1 Trả lời

Anak sy pun selalu sedu dan selalu bersin smpai skrg dah 3 bulan pun masih mcm tu sy pn xtau nak buat mcm mana so saya biar hlg sdri je sedu tu