Anak susah nak burp

Siapa ada masalah yang sama. End up perut angin. Kadang tu sejam saya nak burp kan baby. Pastu kesian tengok dia nak tidur tapi kita tepuk dia bermacam macam posisi dan cara 🥹 nak teruskan burp ke atau biar baby tidur? #anakpertama #help

2 Các câu trả lời

Saya tak tahu la cara saya betul ke tidak. Kalau dah lama saya tepuk tak burp jugak, saya mengerengkan anak je. Kalau dia muntah terluak ke tepi tak masuk paru-paru. Bila dah lama dia tidur baru saya terlentang kan.

kalau dah lebih 10-15 minit, boleh je tidurkan anak terus. tapi biar baby tidur terlentang tanpa bantal, atau tidur mengiring sikit. so that kalau dia ada tersedak, susu terus keluar tak masuk mulut balik.